DORinsight’ın yaptığı araştırmaya göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yüzde 11.67’sinin yurt dışı tatilinde ilk gitmek istedikleri yer ABD. ABD’yi yüzde 10.42 ile İtalya onu da yüzde 6.17 ile Maldivler takip ediyor.

Son yıllarda tatilcilerin merakla gittiği bölgelerden biri ise Karayipler. Sektörün uzmanları Karayip tatilinin fiyat/kalite avantajı ile ön plana çıktığını söylüyor.

Karayip Denizi'nin etrafında 13 ülke bulunuyor. Karayip Denizi'nin etrafında 13 ülke bulunuyor.


Karayipleri yılda ortalama 25 milyon turist ziyaret ediyor. 13 ülke ve pek çok adadan oluşan bölgenin toplam turizm geliri 49 milyar dolar. Karayipler'de turizmin tarihi 1778 yılına kadar dayanıyor. Nevis Adası’na söz konusu yıl açılan bir otel bölgede turizmin tohumlarını atmış.

karakarkaraka

Merkezi Miami’de bulunan Royal Caribbean International’ın Türkiye Müdürü Alper Taşkıranlar bölge turizmiyle ilgili önemli bilgiler verdi. Taşkıranlar ABD ile vize krizinden sonra bölge turizminin hareketlendiği bilgisini verdi.

Peki ya cennet bölgeye gitmenin ücreti?.. Şirket yetkilisi düzenlenen tur hakkında verdiği bilgide üç günde kontenjanın yüzde 80’inin dolduğunu ifade etti. Taşkıranlar İstanbul Miami gidiş dönüş uçak bileti, otel konaklaması, 7 gece cruise gemisinde konaklamanın ücretinin 5400 TL’den başladığını anlatıyor.

Allure of the Seas/Fotoğraf: Shutterstock Allure of the Seas/Fotoğraf: Shutterstock


Turun dönüşünde ziyaretçiler, Sawgrass Outlet Center’da alışveriş yapıyor.