CEO Khosrowshahi, uçan araçların hesaplı bir toplu ulaşım aracına dönüşmesini beklediğini açıkladı. Geçen yıl şirketin başına geçen Khosrowshahi, bu açıklamayı Uber'in CEO'su olarak Asya'ya düzenlediği ilk gezi sırasında yaptı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Khosrowshahi, Tokyo'da yatırımcılarla bir araya geldi. Japonya gibi Asya ülkeleri ulaşım şirketleri tarafından önemli pazarlar arasında görülürken yasal düzenlemeler sıkıntı yaratabiliyor.

En son olarak Japonya merkezli telekomünikasyon şirketi Softbank, elindeki hisselere ek olarak Uber'in diğer yatırımcılarından da pay almasıyla şirketin en büyük hissedarı konumuna gelmişti.

[old_news_related_template title="Uçan taksi Vahana ilk test uçuşunu gerçekleştirdi" desc="Akıllara 'Uçan otomobilleri sık sık gördüğümüz Jetgiller çizgi filmi gerçek mi oluyor?' sorusunu getiren bir gelişme yaşandı. Dünyanın en büyük havacılık şirketlerinden biri olan Airbus, Vahana adını verdiği uçan otomobilinin ilk başarılı uçuşunu gerçekleştirdiğini açıkladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/1-29.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/ucan-taksi-vahana-ilk-test-ucusunu-gerceklestirdi-2203324/"]

GOOGLE DA UÇAN ARABA PEŞİNDE


Google'ın çatı şirketi olan Alphabet'ın CEO'su Larry Page de uçan araba teknolojisini destekleyen isimlerden.

Larry Page'in kurduğu uçan araba teknolojisi üreten Kitty Hawk şirketinin CEO'su Sebastian Thrun da en son beş yıl içinde uçan araçların piyasaya çıkabileceğini söylemişti.

[old_news_related_template title="Uber genel müdüründen ses getirecek açıklamalar" desc="Sektörde herkes onları konuşuyor desek abartmış olmayız. Son üç yıldır İstanbul'da sessiz sedasız yoluna devam eden Uber ile taksiciler arasında süren gerginlik devam ediyor. Peki Uber ne? İstanbul'da 3 bin sürücü bu uygulama ile ne yapıyor? Uber vergi vermiyor mu? Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı sozcu.com.tr'nin sorularını yanıtladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/uber2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/uber-genel-mudurunden-ses-getirecek-aciklamalar-2054953/"]