Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, önümüzdeki günlerde TBMM’ye sunulması beklenen torba tasarıyla ilgili olarak "İhracatla ilgili,  üretimle ilgili bunları artıracak, kimsenin beklemediği güzel sürprizler olacak" dedi. Zeybekci, Merkez Bankası’nın TÜFE tahminini  yüzde 7,9’a yükseltmesi konusunda da "Gerçekleşme anlamında Merkez Bankası’nın bu tespitini çok realistik görüyorum. Bence son derece olumlu" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Ekonomi Bakanı Zeybekci'den kritik Bitcoin açıklaması" desc="Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, son günlerde gündemde olan sanal para Bitcoin ile ilgili, 'Global saadet zinciri olma ihtimali yüksektir. Küçük tasarruf sahiplerinin mağdur olma potansiyeli son derece yüksektir. Vatandaşlarımız uzak dursun, maceraya fazla hevesli olmasınlar' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/bitcoin-nedir-1-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/ekonomi-bakani-zeybekciden-kritik-bitcoin-aciklamasi-2154140/"]
Bloomberg’e değerlendirmelerde bulunan Zeybekci, ihracatçı üzerinde maliyet oluşturan KDV, KDV iadeleri gibi bazı kalemler bulunduğunu belirtirken, "İhracata vermiş olduğumuz destekler ve teşviklerle ilgili bir çalışmamız var. Torba tasarı tartışılmaya başlansın içinde güzel şeyler olduğu görülecek" diye konuştu.

FOREKS