İmara açılan Çekmeköy Taşdelen Mahallesi’ndeki maliye hazinesine ait 79 dönümlük arazi üzerinde daha önce Sarıgazi Askeri Lojmanları bulunuyordu. Zamanla eskiyen lojman binaları boşaltılarak yıkıldı. Ve hazine arazisi üzerindeki Milli Savunma Bakanlığı tahsisi kaldırıldı. Maliye Bakanlığı, arazinin 20 dönümlük kısmını Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı’na eğitim ve öğretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere bir yıl süreyle tahsis etti. Arazi vakfa 9 Şubat 2017 tarihinde teslim edildi.

ASKERİ ALAN İPTAL EDİLDİ


Üzerinde ağaçların bulunduğu arazinin imarı da tahsise uygun şekilde kullanılabilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 24 Temmuz 2017’de değiştirildi. Parselin 20 dönümlük kısmındaki “askeri alan” fonksiyonu iptal edilerek yerine “özel eğitim tesisi” tanımı getirildi. Askeri alana 4 katlı özel okul yapılabilmesinin önü açıldı. Özel eğitim tesisine hizmet verecek giriş-lobi, balo ve konser salonu, konferans ve toplantı salonları ile kütüphane, tiyatro, müze, spor salonu, yüzme havuzu, yemekhanenin yer alacağı birinci ve ikinci bodrum katlar inşaat hesabına dâhil edilmedi.

sarigazi-2

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ


Çekmeköy Belediyesi de İBB’nin üst ölçekli planda yaptığı değişikliğe uygun şekilde 9 Kasım 2017’de alt ölçekli planı değiştirdi. Çekmeköy Belediyesi’nin yaptığı plan değişikliği geçtiğimiz ocak ayında onaylanmak üzere İBB’ye gönderildi. Ocak ayındaki İBB Meclis oturumunda da plan değişikliği oy çokluğu ile kabul edildi. Böylece 20 dönümlük askeri alan imara açılmış oldu.

[custom_content title="YIKIMI TEKNİĞİ OLARAK TÜRKİYE'DE İLKTİ" desc="Sarıgazi'deki Milli Savunma Bakanlığı'na ait 10 lojman ise patlayıcıyla yıkıldı. Dönüşüm çalışmaları kapsamında yapılacak yıkımlar sırasında Türkiye, ilk kez profesyonel anlamda dinamitli yıkım tekniğine sahne oldu."]