Gaziemir’de 100 milyon lira yatırım yükselen Aryom Koru’nun yapımına devam ettiklerini bildiren Mustafa Günday, “Gaziemir’de kentsel dönüşümle ilgili sorunlar çözülürse yeni arsalar üzerinde yatırım yapmayı planlıyoruz. Fuar alanının hemen karşısında yer alan Aktepe’de bulunan arsamızda 5 yıldızlı iş oteli ve rezidans yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Bodrum ve Çeşme’de villa projeleri üzerine çalıştıklarını kaydeden Günday, “Aryom olarak şehre yakın, doğayla iç içe ve insanları daha mutlu edecek butik projeler üzerinde yoğunlaşıyoruz. Bayraklı gibi altyapı sorunu yaşayan bölgelerde yatırım yapmak gibi bir düşüncemiz yok. İş birlikleri için yurt içi ve yurt dışında arsa sahipleri ve inşaat firmalarıyla görüşmelerimiz sürüyor” diye konuştu.

SEKTÖRÜN ÖNÜ AÇIK

İzmir’de inşaat sektöründe kat edilecek çok yol olduğunu belirten Mustafa Günday, yatırımların önünün açılması için yeni arsa üretilmesinin önemli olduğunun altını çizdi. İzmir'in nitelikli insan göçü aldığını ve İstanbul - İzmir otoyolunun tamamlanmasının ardından bu sürecin daha da hızlanacağını dile getiren Günday, “Ulaşım yatırımlarının ardından İzmir’de konut talebi daha da artacak. Sektör hızlanacak. Büyüme mutlaka planlı bir şekilde yapılmalı. Salt para kazanmak için değil İzmir'e yakışan nitelikli ve donanımlı konutlar üretilmeli. Gayrimenkul tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de güvenli bir yatırım aracı olarak görülüyor. Çünkü gayrimenkul sanal bir yatırım aracı değil. Arsa ve konutların ne kadar değer kazanabileceği önceden görülebiliyor. 2017 Ocak ayında lansman dönemi sattığımız konutları alanlar bugün yüzde 35 kar etti. Konutların değeri günbegün daha da artacak” ifadelerini kullandı.

İçinde kültür merkezi olacak

Aryom Koru projesinin ilk etabında satışların yüzde 65’ini ikinci etapta ise yüzde 50’si tamamladıklarını söyleyen Mustafa Günday, “Trafik karmaşası, korna gürültüsü, hava kirliliğinden bıkan İzmirliler'in mimarisi, sosyal donatıları ve doğayla iç içe konumu sebebiyle Gaziemir Çatalkaya Korusu’ndaki projemizi yoğun olarak tercih ediyor. Birinci etap konutları bu sene ekim ayında, ikinci etap konutları önümüzdeki sene Şubat ayında teslim edeceğiz” dedi. 425 konutluk projede büyüklükleri 74 ile 365 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, bahçe ve çatı teraslı daire seçeneklerinin yer alıyor. Üç tarafı çam ağaçları ile çevrili Aryom Koru’da dört yüzme yüzme havuzunun yanı sıra, iki sosyal tesis, fitness merkezi, spor salonu, sağlık tesisi, tenis kortu, basketbol sahası, çocuk oyun ve eğitim parkı ile Aryom Kültür ve Sanat Merkezi  yer alacak.