İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda geçtiğimiz ay FETÖ'nün, 'Eğitim Danışmanı' olarak adlanan 41 mahrem imamının yakalanması için operasyon düzenlendi. Ulusal Güvenliğe Yönelik Suçlar Bürosu tarafından yapılan çalışmada, şüphelilerin Bylock görüşmeleri de tespit edildi.

Şüphelilerin o görüşmelerinden FETÖ'nün, eğitimde BBTM (Büyük Bölge Talebe Mesulü), BTM ( Bölge Talebe Mesulü), MM (Mezun Mesulü) YM (Yurt Mesulü) DR, Serdoktor, ETM (Eğitim Talebe Mesulü) ve ED (Eğitim Danışmanı) gibi sorumluluk alanlarına ayrılan gizli yapılanması tespit edildi.

SADECE ALT-ÜST TANIYOR


Yapılanmanın; örgüte bağlılığı arttırmak, örgüt üyelerinin eğitim hayatlarını planlamak, kopmaları engellemek, denetimleri sağlamak gibi örgüt içi görevleri yürüttükleri ve gizlilik içerisinde çalıştıkları belirtildi. Şüphelilerin kod isim kullandığı ve sadece alt ve üstlerin birbirini tanıdıkları öne sürüldü.

SIZMA TEDBİRLERİ


Örgüt içerinde istihbarat servisi gibi yapılanan FETÖ üyelerinin, öğrenciler hakkında sıralı rapor hazırladıkları, bu raporların üst birimlere iletildiği ortaya çıktı. Yapının, 17-25 Aralık operasyonu sonrasında devlete sızmak için de strateji ürettiği yazışmalarda ortaya çıktı. Enes kod adlı örgüt yöneticisinin 13 maddelik talimatı şöyle;

'TWEETLERİ TEMİZLEYİN' 'YENİ MAİL ALIN'


"Enes USK (Enesay1234) yazdı: Sizler zaten biliyorsunuz fakat ben tekrar göndereyim. Sonuçta beraber hazırladık. Sizin de katkınız var. Başvurudan dolayı kimsenin elenmemesi temennisiyle,

1) Başvurunun (Emm/İmm) ile beraber yapılması;

2) Başvuru klavuzunu önce biz, sonra adayın okuması;

3) Başvuru öncesi, facebook, twitter, instagram, sosyal medya temizliğinin yapılması ve kapatılması;

4) Kuruma vereceği, telefon numarası ve e-mailin temiz olması

5) E-mail adresi temiz değilse, bundan sonra kullanacağı düzgün bir (isim soyisim içeren) (email adresi) alması,

6) Teli (telefon) temiz değilse yeni bir hat alması, bizimle buradan konuşmamalı, ya da annesinin, babasının ya da kardeşlerinden birinin numarasını vermesi… Kurum tel ile bizimle irtibat kuracağı için telin aktif olması önemli… Anne, baba kardeş teli verileceksen bunların bizimle irtibatlı olmaması önemli…

7) Adayın gazete ya da dergi aboneliği varsa iptal edilmeli.

8) Adayın üzerine, kira kontratı, abonelik varsa iptal edilmeli.

9) Adres bilgisine kesinlikle hizmet evi, ya da yurdunun adresi yazılmamalı,

10) İkametgâhı hizmet müessesesinde ise ailesinin yanına alınmalı

11) Başvurular internet kafelerden yapılmalı,

12) Aynı internet kafeden birden fazla başvuru olmamalı. Aynı gün olmamak şartıyla aynı internet kafeden max 2 başvuru yapalım.

13) Başvuru sonrasında kurumun verdiği şifre unutulmamalı. Bu şifre ile başvuru tarihleri arasında güncelleme yapılabilmekte. Başvuru ile ilgili sorusu olan varsa veya unuttuğumuz bir şey varsa yazabilirsiniz"