Geç kalan kış nihayet geldi, bugün yurda giriş yapan soğuk ve yağışlı hava üç gün boyunca yurdun büyük çoğunluğunda yağmur olarak kendini gösterecek. Pazar'dan sonra ise karlı günler geliyor. İstanbul'da kar ne zaman yağacak sorusunun cevabı ise Meteoroloji'nin en son verilerine göre 15 Ocak Pazartesi...

3 GÜN YAĞMUR SONRA KAR!

Geçtiğimiz sene aynı dönemlerde kar haberlerini sozcu.com.tr'den okuyan vatandaşlar, bu sene kar ne zaman yağacak sorusunu soruyor... Batıdan bugün giriş yapan yağmur 3 gün boyunca yurdun büyük kısmında etkisini gösterecek. İstanbul, bugün, cumartesi ve pazar yağmurlu olacak, pazartesiden itibaren ise kar geliyor.

METEOROLOJİ UZMANINDAN KAR YORUMU: GELİYOR!

Prof. Şen, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Pazar günü ve pazartesi günü Türkiye'nin büyük bölümünde kar yağışı görülecek. Marmara Bölgesi'nin Edirne, Kırklareli ve doğusu da dahil. İstanbul'da Bugün öğleden sonra yağmur başlar, pazar akşamı karla karışık yağmur ve kar olur. Pazartesi öğleden sonra yağmur devam eder" dedi.





İL İL HAVA DURUMU

hava-durumu-son-dakika-verileri

HAVA SICAKLARI HIZLA DÜŞECEK

Yurt genelinde hızla düşen hava sıcaklıkları 5 gün içinde toplamda 10 derece kadar düşmüş olacak. Ani soğumayala beraber yurdun büyük çoğunluğunda kar yağışı görülecek. Pazar ve pazartesi günü güney ve batı kıyılar hariç tüm yurt karlı olacak.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İzmir, Aydın, Muğla çevreleri ile Antalya'nın merkez ve doğu ilçelerinde (Serik, Manavgat, İbradı ve Akseki) kuvvetli(21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını ve yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SİS, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Bolu ve Kastamonu'nun yükseklerinde yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksama, görüş mesafesinde daralma, hava kalitesinde azalma vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

[old_news_related_template title="İstanbul'da şaşırtan görüntü! Bu sabah çekildi.... " desc="İstanbul'da sabah saatlerinde şehrin üzerine çöken sis ilginç görüntülere neden oldu. Bulut görünümündeki sis görenleri şaşırttı. Havanın soğumasıyla İstanbullular bu sabah kış ayının etkisini hissetmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde de sis nedeniyle zor anlar yaşanmıştı. İşte bu sabah İstanbul'da çekilen o kareler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/haberler-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-istanbulda-sasirtan-goruntu-bu-sabah-cekildi-2168939/"]

 

DENİZLERDE HAVA
Batı Karadeniz'in doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Akdeniz açıkları ile Orta Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Çok bulutlu, Batı Karadeniz'in batısı yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusunda sabah ve öğle saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa); Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısında sabah ve öğle saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Batı Karadeniz'in doğusu ile Orta Karadeniz'de 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA
Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE
Çok bulutlu, güneyinde yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa); Güney Ege'de güney ve güneydoğu, akşam saatlerinden sonra güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, güneyinde 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ
Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah ve öğle saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa), sabah saatlerinde doğusunda 5 ila 7 (40-60 km/sa); Doğu Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), açıklarında 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Doğu Akdeniz açıkları ile Orta Akdeniz'de 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ
Parçalı bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde hafif yağmurlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.