Darbe girişimi öncesi firari Adil Öksüz ve generallerin toplantı yaptığı Ankara Ümitköy’deki villada parmak izi bulunarak yakalanan sözde FETÖ imamı Birol Kurubaş hakkında dava açıldı. İddianamede, Kurubaş’ın “Sami” kod adıyla FETÖ’nün Hava Kuvvetleri Astsubay yapılanmasının 1 numarası olduğu belirtildi. Kurubaş ifadesinde “Müdür” unvanlı FETÖ imamı olduğunu kabul etti ve darbe toplantılarının yapıldığı villanın, örgüt misafirhanesi gibi kullanıldığını söyledi.

MİT’TEN BİLGİ NOTU GELDİ


Ankara Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, soruşturmanın MİT’in bilgi notu üzerine başladığı kaydedildi. Bilgi notunda, Birol Kurubaş’ın Hava Kuvvetleri mahrem yapılanması içinde yer aldığı, darbe gecesi Genelkurmay’da yaşanan olaylara ilişkin çatı davada da firari sanık olarak yer aldığı anımsatıldı. FETÖ’nün sözde Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz başkanlığında, bazı generallerin de katıldığı toplantının yapıldığı Ümitköy’deki villada, parmak izi bulunan Kurubaş, etkin pişmanlıktan faydalanarak itirafçı oldu ve bazı örgüt imamlarına ilişkin teşhislerde bulundu.

‘10 YILLIK ABD VİZEM VAR’ DEDİ


Kurubaş, darbe toplantılarının yapıldığı villada parmak izlerinin bulunması konusunda şu bilgiyi verdi: “2015’te Ankara’ya geldiğimde beni bu villaya götürdüler. Bu evin darbe planlarının yapıldığı yer olduğunu medyadan öğrendim. 2016 Şubat veya Mart ayında da aynı yere gittim. Daha önce bu evde konakladığım için, bazı eşyalara dokunmuş olabilirim. Darbe toplantılarına katılmadım. 2012 yılından geçerli olmak üzere 10 yıllık ABD vizem var. Darbe girişiminin içinde olsam, ben de kaçardım.” Kurubaş’ın, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in çağrısından sonra Bank Asya’ya para yatırdığı, bir dönem İzmir Yamanlar Koleji’nde öğretmen olarak görev yaptığı da belirlendi.