TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nda bugün 6’ncı gün... Mehmetçik şu ana kadar 214 hedefi yerle bir etti. 287 YPG’li haini öldürdü, 19 kritik yeri ele geçirdi.

TERÖRİSTLER ÇEMBERE ALINIYOR


Dağlık alanlarda ve vadilerde süren her geçen gün yeni cepheler ekleniyor. Kısa sürede ağır kayıplar veren PYD/YPG’nin militanlarını kaybetmeye başladığı, bazılarının saf değiştirmeye, bazılarının da Afrin bölgesinden kaçmaya hazırlandığı belirtiliyor.
Gazete Habertürk'ten Murat Gürgen'in haberine göre Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ÖSO, Afrin bölgesini 3 taraftan kuşattı. Afrin kent merkezinin güneydoğusundaki Tel Rifat kasabası, rejim güçlerinin kontrolündeki Halep kırsalına açılıyor. Afrin’den kaçmayı planlayan teröristlerin TSK ve ÖSO güçleriyle karşılaşmadan bölgeden çıkabilmelerinin tek yolu, Tel Rifat üzerinden geçmeleri.

Teröristlerin olası kaçış yolunun kapatılması amacıyla ÖSO, bordo berelilerin de destek verdiği 500 kişilik bir güçle doğudaki Mare’den Tel Rifat’a doğru harekete geçti. TSK’nın harekâtın ilk gününde vurduğu Minnag Askeri Havaalanı da bu bölgede bulunuyor. Zeytin Dalı Harekâtı öncesinde ABD, Afrin bölgesindeki PYD/YPG’lilere Minnag Havaalanı’nı kullanarak silah ve mühimmat yardımında bulunuyordu. ÖSO’nun bölgede kontrolü sağlamasının ardından TSK, Minnag Havaalanı’nı lojistik merkez olarak değerlendirebilir.

ÇİNLİ TERÖRİST VAR


Askerimiz, YPG’ye destek veren birçok yabancıyla da mücadele ediyor. Çünkü örgütün içinde İngiliz, Amerikan, Alman hatta Çinli teröristler bile var... Hepsi Mehmetçikle çatışıyor.

teroristler-yabanci

İNGİLİZLER ŞOKTA


Nitekim İngiliz Times Gazetesi, PKK uzantısı YPG terör örgütünün içinde yer alan İngilizlerin, İngiltere hükümetini zora soktuğunu belirtti. Ayrıca yeni katılımlar olduğunu yazdı...

ÇATIŞMA BÖLGESİNDE 2 ŞEHİDİMİZ VAR


Bu arada, TSK tarafından yapılan bilgilendirmede şehit olan 2 askerimizin naaşına ulaşılamadığı belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “23 Ocak 2018 tarihinde Zeytin Dalı Harekat bölgesinde meydana gelen çatışmalarda şehit olan iki kahraman silah arkadaşımızın naaşlarına, bölgede çatışmaların devam etmesi ve hava koşullarının uygun olmaması sebebiyle ulaşılamamıştır.”

[old_news_related_template title="TSK'dan Afrin için son açıklama" desc="TSK'dan Afrin'de süren Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin yapılan son dakika açıklamasında 47 hedefin imha edildiği bildirildi. Açıklamada 'Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az 287 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir' denildi. Açıklamada, 23 Ocak'ta şehit olan iki askerin naaşlarına ulaşılamadığı da bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/tank8.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-tskdan-afrin-icin-son-aciklama-2188028/"]

İKİ İLÇEYE GİRİŞ YASAKLANDI


Afrin kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan 2 Mehmetçik Kilis Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Sınırda bu gelişmeler yaşanırken Hatay Valiliği, yoğunluğun yaşandığı Hassa ve Kırıkhan ilçelerinde bazı bölgeleri 15 gün boyunca ‘Geçici özel güvenlik bölgesi’ ilan etti. Bu gelişme üzerine dün sabah saat 08.00’den itibaren sınır bölgesine gazeteciler ile vatandaşların girişine izin verilmedi.

TRUMP’LA GERGİN GÖRÜŞME


Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump telefonda görüştü. Erdoğan, görüşmede ABD’nin PYD/YPG’ye silah desteğine son vermesi gerektiğini tekrarladı.

AFRİN'DE 7 TERÖRİST YAKALANDI, 3'Ü TUTUKLANDI


TSK tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nda, Afrin'de yakalanan PYD/YPG'li 7 terörist, Hatay'a getirildi. Harekatın 4'üncü günü, 23 Ocak'ta, yakalanıp Hassa'ya getirilen 3 terörist, bugün mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Reyhanlı'ya getirilen PYD/YPG'li 4 teröristin ise güvenlik birimlerindeki sorgusunun devam ettiği belirtildi. Reyhanlı'da sorguları süren 4 teröristin, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

[old_news_related_template title="Erdoğan ile Trump arasında beklenen görüşme gerçekleşti!" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, saat 20.30 sularında telefonda görüştü. İki lider, Suriye başta olmak üzere bölgesel gelişmeleri ele aldı. Görüşmede, Suriye'deki son gelişmeler ve Türkiye'nin Afrin'de terör örgütlerine karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili görüş alışverişinin yanı sıra ikili konulara da değinildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, görüşmede, terörle mücadele çerçevesinde PYD/YPG'ye ABD'nin silah desteğine son vermesi gerektiğine vurgu yaptığı da bildirildi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise 'Başkan Trump, Türkiye’den tansiyonu düşürmesini, askeri operasyonu sınırlı tutmasını istedi' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/dha-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/erdogan-trumpla-gorustu-2188200/"]