Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor. Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Operasyon başarıyla sürüyor" dedi. Erdoğan, savunma sanayi ile ilgili olarak "Ülkemizde üretilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi acil durumlar haricinde kesinlikle dışarıdan hazır olarak almayacağız" diye konuştu. Erdoğan, Afrin operasyonunun Münbiç'e kadar süreceğini dile getirerek, "Münbiç'e topraklarını asıl sahiplerine teslim etmek için geleceğiz" dedi.

Erdoğan'ın 'değişsin' dediği birliklerin isim ve amblemleri şimdilik şu şekilde. Erdoğan'ın 'değişsin' dediği birliklerin isim ve amblemleri şimdilik şu şekilde.


Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, TTB ve Barolar Birliği'nden 'Türk' ifadesinin çıkarılması gerektiğini söyledi. Erdoğan "Türk Tabipler Birliği'nin başındaki 'Türk' ifadesi zaten Bakanlar Kurulu kararıdır. Bir defa onun oradan hemen, süratle çıkarılması lazım. Sadece Tabipler Birliği değil, Tükiye Barolar Birliği ile ilgili de aynı şey..." diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları...

Değerli milletvekili arkadaşlarım, kıymetli misafirler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Sizlere Meclis çalışmalarında başarılı ve verimli bir hafta geçirmenizi Allah'tan niyaz ediyorum. Geçtiğimiz çarşamba günü Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısını ilk defa kendi başkanlığımda gerçekleştirdik. Toplantıları periyodik olarak yapacak, çalışmaları adım adım takip edeceğiz. Projele bedeli 9.4 milyar dolar olan çalışmaları karara bağladık.

'GEREKİRSE DAHA ÇOK PARA HARCAYACAĞIZ AMA...'


Şu dönemde projelerimiz çok daha kritik hale gelmiştir. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmediğimiz takdirde bize verilen 1 vidanın dahi yeri geldiğinde şantaj malzemesi haline dönüştürüldüğünü gördük. Cumhurbaşkanlığı korumalarına alınacak tabancalar konusunda acı tecrübe yaşadık. Diğer silahlar konusunda nasıl bir tavır içinde olduğunu ve olabileceğini az çok tahmin edersiniz. Son toplantımızda şöyle bir karara vardık. Ülkemizde üretilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi acil durumlar haricinde kesinlikle dışarıdan hazır olarak almayacağız. Gerekirse daha çok zaman harcayacak, gerekirse daha çok para harcayacak ama mutlaka kendi ürünlerimizi, sistemlerimizi geliştireceğiz. Şartlarımızı kabul ederek bizimle birlikte çalışmak isteyen uluslararası savunma sanayi kuruluşları ile işbirliğine hazırız. Ancak bu asla hazır şekilde olmayacak.