Program kapsamında gönüllü eğitimciler ‘Medeniyet Banisi Genç Yürekler’ adı altında ortaokulları ve liseleri ziyaret ederek sohbetler gerçekleştirecek. Bu konuda, Belediye ile Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü yapılmasına karar verildi.

"DUA BEKLERİZ"


Proje, "Medeniyet Banisi Genç Yürekler" sayfasından “Ümmet-i Muhammed’in geleceğine katkıda bulunmak hedefiyle Allah rızası için Bismillah dedik. Dua bekleriz...” diyerek başlatıldı.

Eğitim İş Ankara 3. Şube Başkanı Doğan Dağdelen bu girişimi eleştirerek, “Bir dönem cemaatlerin yapmış olduğu gönüllü eğitimciler modeli vardı. Bunun sonuçlarını 15 Temmuz’da gördük. Belediye meclisi kararında ‘Öğrencilerin dini değerlerini sağlam kaynaklardan öğrenmeleri’ ifadesi yer alıyor. Bu protokol ile, cemaat yapılanması içerisindeki durumun farklı bir elden yönetilmesi durumu ortaya çıkaracaktır.” dedi.

BELEDİYE KENDİ İŞİNİ YAPSIN


Dağdelen, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığının sorumluluğunda olan bir konuya soyunma hevesinde. MEB’in temel görevleri arasında öğrencileri milli, manevi değerlere sahip ve ahlaklı yetiştirmesi zaten mevcut. MEB eğer bu protokolü imzalarsa ‘Biz bu işin ehli değiliz’ demiş olur’’ dedi ve şunları söyledi:

‘’Şu an okullarımızda temizlik konusunda sıkıntılar var bunlara katkı sağlayabilir. Yakıt konusunda okulların eksiklikleri var, ısınma problemi için çalışma yapabilir. İnşaat malzemeleri gibi fiziki konularda çalışmalar yürütebilir. Öğretmen ve öğrencilerin dışında diğer eğitim çalışanlarına da katkıda bulunmak için toplu ulaşımda indirime gidebilir”