İstanbul Polisi'ni harekete geçiren olay Beyoğlu'na bağlı dün Örnektepe Mahallesi'nde yaşandı. Beyoğlu'nda bir inşaatta cesedi bulunan 63 yaşındaki Cafer Çelik müteahhitlik işiyle uğraşıyordu.

İddialara göre, Cafer Çelik ile oğlu Kadir Ç. arasında sorunlar yaşanmaya başladı. Kadir Ç. ise babasını öldürmek için arkadaşı Sinan C. ile plan yaptı. Cafer Çelik'i müşteri olarak arayan Sinan C. Örnektepe Mahallesi'ndeki inşaatlarında buluşma ayarladı. Dün saat 10.30 sıralarında inşaata giden Cafer Çelik orada oğluyla karşılaştı. Kısa süreli tartışmanın ardından Kadir Ç. babasını öldürdü.

Baba Çelik kanlar içerisinde yere yığılırken, katil evlat ve arkadaşı olay yerinden koşarak uzaklaştı.

Cafer Çelik'ten bir süre haber alamayan yakınları polise ihbarda bulundu. Çalışma başlatan polis ekipleri dün akşam 19.00 sıralarında Çelik'in cansız bedenine ulaştı.

Öldürüldüğü belirlenen Çelik Adli Tıp Kurumuna götürülürken, İstanbul Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Çalışma kapsamında çevredeki güvenlik kameraları incelemeye alındı. Yapılan incelemeler ve araştırmalar sonucu polis, cinayeti Çelik'in oğlu Kadir Ç. ve arkadaşı Sinan C.'nin işlediğini belirleyerek harekete geçti.

Adresleri belirlenen şüpheliler yapılan baskınla gözaltına alındı.

Emniyette sorguya alınan 40 yaşındaki katil evladın cinayeti işlediklerini itiraf ettiği ve gerekçe olarak "Babamın yaşam tarzını beğenmiyordum" dediği öğrenildi.