Mesleğine harçlıklarıyla biriktirdiği paralarla aldığı ilk fotoğraf makinesiyle başladı. Polis adliye muhabiri olarak girdiği mesleğinin en zor koşullarında bile gecesini gündüzüne katacak kadar çok sevdi... 1977'de 'Son Havadis Gazetesi'nde polis adliye muhabiri olarak başladığı meslek hayatına yaşı 18 bile değildi. Son Havadis'ten sonra Günaydın Gazetesi'nde bir süre daha polis muhabirliği yapan Avcı, ünlü polis merkezlerinden Sirkeci'deki Sansaryan Han'da yetişen ve onlarca gazeteci de yetiştiren Baki Avcı, Genel Yayın Yönetmenliğini Rahmi Turan'ın yaptığı Günaydın Gazetesi'nde İstihbarat Şefi olan merhum Behiç Kılıç'ın yardımcılığına yükseldi. Uzun yıllar istihbarat şefliği yaptı. Meydan ve Gözcü Gazeteleri'nin ardından Sözcü'nün kurucu kadrosunda yer aldı.

1379479_10200855203922554_1703926546_n

1994 yılında meslektaşı Ümran Avcı ile evlendi. 20 yaşındaki oğulları Baran bu yıl Üniversite birinci sınıfa başladı. Ailesi çok düşkün olan Baki Avcı doğaya ve hayvanlara olan sevgisiyle de tanınırdı.

167815_1581044926198_6548596_n

Baki Avcı koyu bir Galatasaray sevdalısıydı. Kimseyi kırmaması, hoşgörüsü ve güler yüzü en büyük özelliğiydi.

Avcı'nın yetiştirdiği onlarca gazeteci "Meydan Gazetesi ekibi Cağaloğlu'nun 'Hababam Sınıfı' olarak nitelendirilirdi. O bizim Mahmut Hoca'mız' gibiydi. Çok erken veda etti' diyerek hastaneye koştu.

Bab-ı Ali'de herkesin bildiği bir anısını şöyle anlatmıştı Baki Abi, "Son Havadis'te bir gece gazeteyi katil arıyor 'eşimi öldürdüm gelin diye. Ben de gittim baktım adam kaçmış. Polis geldi katil benim zannetti az kalsın götüreceklerdi beni de..."

 

baki-avci-2

CENAZESİ YARIN KALDIRILACAK

Avcı için, Sözcü Gazetesi Halkalı merkez binasında yarın saat 10.00'da yapılacak törenin ardından, Ataşehir Mimar Sinan Camii'nde ikindi sonrası cenaze namazı kılınacak. Avcı, daha sonra Küçükbakkalköy Mezarlığı'na defnedilecek.

SÖZCÜ ailesi olarak, Baki ağabeyimize Allah'tan rahmet; Türk basın camiası ve kederli ailesine sabır diliyoruz...

img_8616

CEMİYETTEN MESAJ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de Baki Avcı için bir başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda “Değerli üyemiz Baki Avcı’yı kaybettik. Eşi üyemiz Ümran Avcı’ya, ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz. Uzun yıllar gazetecilik mesleğine başarıyla hizmet eden meslektaşımızı hiç unutmayacağız” denildi.

[caption id="attachment_2173433" align="alignnone" width="880"] SON HAVADİS YAZIİŞLERİ KADROSU[/caption]