İşte Başbakan Yıldırımın açıklamalarından satırbaşları:

ZARRAB DAVASI


Oyun gibi bu davayı tüm dünya izledi. Bizim için bir kıymeti yoktur. Türkiye kendisine yapılanın karşılığını verecektir.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ


CHP'li Beşiktaş Belediyesi hakkında neler söyleyeceksiniz?

Memleket adına hizmet yapana kimsenin söyleyecek sözü olmaz. Yanlış yapanlar varsa, bunların da hukuk içerisinde karşılığını görmesi gayet doğaldır. Herkes baştan milletin denetimindedir. Türkiye bir hukuk devleti bu süreçler işliyor bu ilk değildir. Daha önce de çeşitli partilerden belediye başkanları hakkında hukuki ve idari işlemler yapılmıştır. Bundan sonra icap ederse yine yapılabilir.

SOYLU'NUN 'UYUŞTURUCU SATICILARINA' YÖNELİK SÖZLERİ


Bakan Soylu'nun sözleri için neler söyleyeceksiniz?

İçişleri Bakanlığımızın uyuşturucu bağımlılığında gelinen noktayı dikkate çekmek için kendi üslubunca kamuoyu ile paylaşmasıdır. Bu işin ne kadar alçakça bir iş olduğunu, en şiddetli şekilde üzerlerine gidilmesi gerektiğini açıklamaya çalışmıştır. İster İçişleri Bakanı, ister Başbakan olun, hiç kimse hukukun üstünde değildir. Mesele bundan ibarettir.

DİYANET TARTIŞMASI (Erken yaşta evlilik konusu)


Bugün biz de cumayı eda ettik. Hutbede hocamız güzel bir şekilde açıkladı. Ergenliğe erme ayrı iştir, evlenme yaşı kanunlarda bellidir. 18 yaşına gelenler evlenme hakkına kavuşmuş olurlar. Bundan önce yapılan evlenmeler yasa dışıdır. Bugün küçük yaşta evlenmiş, aileleri bölünmüş, kocası ya da eşi hapiste olan binlerce insan vardır. Bu bilgisizlikten, cehaletten kaynaklanan bir durumdur. Küçük yaşta evlilikler yasaktır, kabul edilemez.

KABİNE REVİZYONU


Cumhurbaşkanı'nın sözünün üstüne söz mü söyleyeceğiz.

ABDULLAH GÜL'ÜN AÇIKLAMALARI


Abdullah Gül'ün KHK açıklamaları için neler diyeceksiniz? 2019'da muhalefetin adayı olur mu?

Kendisi bu partide beraber yola çıktığımız bir arkadaşımız. Cumhurbaşkanı ve Başbakanlık yaptı. Biz her zaman onu dinleriz. Ama bu konuşmaların polemik konusu olmasını tasvip etmiyoruz.