Kimi emekli, kimi ev hanımı, kimi işadamı... Bazısı 30, bazısı 88 yaşında. Yani onlar 7’den 70’e her kişiye hitap ediyorlar. Yaptıklarıysa  toplanıp; şarkı söylemek. Bu koroda ses güzelliği aranmıyor, güzellik aranmıyor: Çünkü onların amaçları tamamen iyilik.

Bakırköy Belediyesi’nin çatısı altında toplanan ve ev hanımı, emekli, işadamı gibi meslek gruplarından oluşan Diyabetle Pozitif Yaşam Korosu 40 kişiden oluşuyor. Koro, kimi zaman diyabetlilere, kimi zaman kanser hastalarına kimi zaman da huzur evine giderek konser veriyor. Koro şefi Şükrü Öztaş, “Konserlerimizi ücretsiz veriyoruz. Koroyu kurarken ses aramadık. Şu anda ise büyük bir aile olduk. Müzik her hastalığın şifasıdır. Bu nedenle hastalıklarla ilgili dernekler, etkinlikler olduğunda seve seve giderek konser veriyoruz” diye konuşuyor.

koro-ortaHASTALARA MORAL KORUSU


Korolarında ses güzelliğinin önemli olmadığını ifade eden Öztaş, “Burada bir terapi gibi çalışıyoruz. Komşuluk ilişkilerimizin yok olduğu bu dönemde güzel arkadaşlıklar dostluklar oluşuyor. Senede birçok konser veriyoruz. 30 yaşında da 85 yaşında da insan var. Her meslekten kişiler aramızda. Bankacı işadamı, fabrikatör, ev hanımı da var. Davet edilirsek gidiyoruz. Çocuklar yararına veriyoruz. Yaşlılar evlerine gidiyoruz. Konserlerimiz ücretsiz. Diyabet, kanser hastalarına moral konserleri veriyoruz” diyerek bir sosyal sorumluluk üstlendiklerini belirtiyor.

AİLE GİBİ OLDULAR


Dört senedir koro çalışmasında olduğunu söyleyen Reyhan Kural, “Profesyonel değiliz ama bir aile ortamı oldu burada. Konser vermekten de çok mutlu oluyoruz” diye konuşuyor. 88 yaşındaki Ayşe Şadiye Arkun ise 14 senedir müzikle uğraştığına değinerek, “Babam keman, annem ud çalardı. Öğretmenlik yaptım ama emekli olamadım. Burada bütün dertlerimizi unutuyoruz. Çok mutluyum hayır için konser vermekten de mutluyuz” diyor.

MUTLU EDİYORSAK NE MUTLU BİZE


Daha önce ud çalmayı öğrenerek müzik tutkunu olduğunu kaydeden Nilgün Türker de, “Özel günlerde sahne alıyoruz. Bizim gibi emekliler için değişik bir uğraşı oluyor. Hem yaşlılara, hasta çocuklara, hasta insanlara moral için de şarkılarımızı söylüyoruz. Hem biz hem onlar mutlu oluyor” şeklinde konuşuyor. Koronun kurucularından 75 yaşındaki Günsel Gümüş, “Ben de diyabet hastasıyım. Moral konserleri hastalara, yaşlılara mutluluk veriyor. Hasta insanlara bir süreliğine de olsa mutluluk veriyorsak ne mutlu bize. Davet gelsin seve seve gider, şarkılarımızı söyleriz” diye görüş veriyor.