Erdoğan'ın AKP grup toplantısındaki sözleri akıllara 2009 yerel seçim sürecinde Ahmet Eşref Fakıbaba için söylediklerini getirdi. 2004'te AKP'den belediye başkanı seçilen Fakıbaba, 2009 yerel seçimlerinde aday gösterilmemiş ve Saadet Partisi'nin desteğiyle bağımsız aday olmuştu.

CEKET POLEMİĞİ


Bazı AKP'lilerin söylediği öne sürülen 'Ceket koysak yüzde 70 oy alır' sözü o dönem kentte büyük gerginliğe yol açmış ve Erdoğan, "Bu trenden inen bir daha binemez' demişti. Daha sonraki süreçte; Erdoğan'ın geçtiği yollara asılan ceketler, 'cekete oy yok, Fakıbaba nerede biz oradayız' pankartları düzenlenen protestolardan sadece birkaçıydı...

Erdoğan'ın sözlerinin üzerinden henüz 20 gün geçtikten sonra yapılan seçimlerde de Fakıbaba yüzde 44'ün üzerinde oy alarak galip gelince rüzgar yeniden tersine dönmeye başlamıştı.

2009'da AKP'den olaylı kopuşunun ardından 22 Ocak 2013'te AKP'ye geri dönen Fakıbaba, küskün ve kırgın olmadığı söylemişti. 7 Haziran 2015 seçimlerinde son sıradan aday gösterilip, AKP'nin Şanlıurfa'da yüzde 64.3 oranında oy almasıyla milletvekili olmaya hak kazanmıştı.

VE KABİNE...


Erdoğan'ın 'bu trenden inen bir daha binemez' dediği Ahmet Eşref Fakıbaba, 19 Temmuz 2017'de açıklanan yeni kabinede 13 yılın sonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in yerine gelen isim oldu.

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan Bahçeli'nin destek açıklamasına ilk tepki" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, başta Abdullah Gül olmak üzere son KHK'yı eleştiren eski AKP'li isimlere tepki gösterdi. Erdoğan, 'Bu trenden düşenler, düştükleri yerde kalırlar. Bu süreçte bize düşen geçmişteki hatalardan uzak durmaktır' dedi. Devlet Bahçeli'nin 'destek açıklamasına da değinen Erdoğan, 'Sayın Bahçeli'nin dün yaptığı açıklamayı çok değerli buluyorum. Şahsım ve partim adına şükranlarımı sunuyorum' ifadelerini kullandı. Öteye yandan Cumhurbaşkanı, MHP Lideri'ni Beştepe'ye davet ederek, 'Hayırlı olan işte yavaş davranmamak gerek' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/sur-sondakika-22.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/akp-grup-toplantisi-39-2166213/"]