Üç ailenin 'Sizin evde büyü var, biz büyüyü bozabiliriz' denilerek dolandırıldığı olay 29 Kasım günü İstanbul Maltepe'de meydana geldi.
İddialara göre, 50 yaşındaki Semiha Ç.'nin  kapısını iki kadın çaldı. Kadınlar kapıyı açan Semiha Ç.'ye 'Bu evde çok büyük bir büyü var. İsterseniz biz bu büyüyü bozabiliriz' dedi. İkna olan ev sahibi kadınları içeri aldı. Kadınlardan birisi evin ortasında oturup dua ederken, diğer kadın ise büyünün bozulması için yumurta ve ip istedi. Yumurtayı okuyan kadın ardından, ipi 5 parçaya böldükten sonra tekrar birleştirmiş gibi yaparak ev sahibini etkiledi.

BÜYÜ 'ÇOK GÜÇLÜ ALTIN GETİRİN' DEDİLER


Büyünün çok güçlü olduğunu söyleyen kadınlar, ev sahibinden altın ve paralarını bir kadın çorabına koyarak getirmesini istedi. Ev sahibi; altın kolye, yüzük, iki çeyrek altın ve 400 lira parayı çorabın içine koyup getirdi. Kadınların altın ve para dolu çorabı okuyup üflemeye başladığı esnada, Semiha Ç.'nin akrabası olan 58 yaşındaki Reyhan K. geldi.

24 SAATTE BÜYÜ BOZMA GARANTİSİ


Reyhan K.'yı gören kadınlar, 'Sizin evde de büyü var' sizin eve de gidelim dediler. Teklifi kabul eden Reyhan K., kadınları bir alt kattaki evlerine götürdüler. Reyhan K.'ya da para ve altınlarını bir kadın çorabına koyup getirmesini istediler.  Reyhan K. 6 bin lira ve 20 gramlık altınları koyarak kadınlara verdi. Bir süre okuyup üfleyen kadınlar ardından altın ve para dolu çorapları yatak odalarındaki bir yastığın altına koydu. Bir gün boyunca yastığı kaldırmadığınız zaman büyünün bozulacağını söyleyen kadınlar evden ayrıldı.Kadınlar çıktıktan sonra şüpheyle yastığı kaldıran ev sahipleri para ve altınların yerinde olmadığını görünce dolandırıldıklarını anlayarak polise başvurdu.

ÖNCE DOLANDIRILDILAR, SONRA YAKALADILAR


Geçtiğimiz Salı Günü  Maltepe'de alışveriş yaptıktan sonra evlerine dönen Semiha Ç. ve Reyhan K. kendilerini kandıran iki kadınla karşılaştı.Büyücü kadınlarla arbedeye giren Semiha Ç. Ve Reyhan K. bir yandan da çevredeki vatandaşlardan polisi aramalarını istedi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri dolandırıcı iki kadını gözaltına aldı. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne götürülerek sorguya alınan şüphelilerin aynı yöntemle yaşlı bir çifti daha dolandırdıkları ortaya çıktı.

YAŞLI ÇİFTİ DE DOLANDIRMIŞLAR


Ümraniye’de yaşayan Nihat Ö. (73) ve Fadime Ö.'nün (85) de kapısını çalan iki kadın, onlara da 'Evinizde büyü var, biz bu büyüyü bozabiliriz” dedi. Yaşlı çifti ikna ederek içeri giren kadınlardan birisi dualar okurken, diğer kadında evi gezdi. Evde gezinen kadın, altın ve paranızda büyü var dedi. Yaşlı kadının iki bileziğini suyla ıslattıktan sonra Nihat Ö.'den aldıkları 4 bin lirayla birlikte bir beze sardılar. Bezi 24 saat boyunca açmamalarını tembihleyen kadınlar daha sonra evden ayrıldılar. Bezi açtıklarında para ve bilezikleri göremeyen yaşlı çift de dolandırıldıklarını anlayarak polise başvurduğu ortaya çıktı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Altın M. (31) ve Yeşim G. (33) isimli iki kadın adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan iki kadın da tutuklanarak cezaevine gönderildi.