CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı  için adaylığını ilk açıklayan isim daha önce Kadıköy Gençlik Kolları Başkanlığı görevinde de bulunan Burkay Düzce oldu. Adaylığını CHP İstanbul İl Başkanlğı binasında düzenlediği bir toplantıyla açıklayan Düzce, 2019’da yapılacak seçimlere dikkat çekerek, projelerini ve örgüt yönetme vizyonunu anlattı.

alican-burkayMart 2019’da yerel, Kasım 2019’da da başkanlık seçiminin yapılacağını vurgulayan Düzce, “CHP gençliğinin temel kaygısı ne bireysel ne de Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler olmalı. Gençliğin temel kagyısı Kasım 2019’da yapılacak başkanlık seçimi olmalı. Referandum sürecinde, ilçe örgütlerinin kendi bölgeleri dışında, diğer bölgelerle ortaklaşa yaptıkları çalışmalar hayır oyunun çıkmasını sağladı. Bu çalışmalara devam etmeliyiz” dedi.

ALİCAN YİĞİT DE ADAYLIĞINI AÇIKLADI


CHP İstanbul Gençlik Kolları Kongresi için Burkay Düzce'den sonra Alican Yiğit de adaylığını açıkladı.  Alican Yiğit'in sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle; "Değerli genç arkadaşlarım, Adı konmamış bir diktatörlüğün pençesinde kalmış Türkiye'de; ilericiliğin, aydınlanmacılığın, kuruluşun ve kurtuluşun partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir arada bulunduğumuz için gururla ve şimdi daha yüksek sesle, daha güzel bir gelecek kuracağımız günlerin başlangıcı adına Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Gençlik Örgütü başkanlığına adaylığımı açıklamaktan onur duyuyorum. Haklı davamızda artık yalnız değiliz. "Bu ülkeyi sen mi kurtaracaksın?" diye soranlara inat bu ülkeyi hep birlikte kurtaracağız. Özgürlük ve adalet için bedel ödemiş geleneğimize hep birlikte sahip çıkmak ve devrimci bayrağımızı hep birlikte yükseltmek için huzurunuzdayım. Ülkemizin üstündeki kara bulutların ancak örgütlü mücadelemizle, altı okla ve devrimci değerlerimizle dağılacağına inanan cesur ve genç yüreklerle bir araya gelmek dileğiyle. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Gençlik Örgütü başkanı adayı Alican Yiğit"