CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), 36. Olağan Kurultayın ardından ilk toplantısını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde gerçekleştirdi.

[old_news_related_template title="CHP'de gergin toplantı" desc="CHP, tartışmalı geçen kurultay sonrasında TBMM'de basına kapalı bir grup toplantısı yaptı. Yaklaşık 4.5 saat süren toplantı gergin geçti. Gelen son dakika haberine göre; Kurultay’da aday olan Muharrem İnce’nin ekibi hem Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu, hem de kurultayda divan başkanlığı yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i çok sert ifadelerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun da yönetimine karşı yapılan eleştirilere tepkisi sert oldu. Kurultay tartışmalarının geride bırakılmasını isteyen Kılıçdaroğlu, AKP-MHP ittifakına ilişkin ise 'Erdoğan’ı 2019’da o koltuktan seçimlerde indireceğiz. Herkes şunu bilsin ki Bahçeli ve Erdoğan bir araya gelmelerine rağmen yüzde 46 oranını geçemiyor. Biz bu seçimi yüzde 60 ile kazanacağız' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/resimid_4593888_16_9_1518620258.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/chpde-gergin-toplanti-2220723/"]

OLAĞANÜSTÜ TÜZÜK KURULTAYI 9-10 MART'TA 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, MYK’nın gündemine ilişkin düzenlediği basın toplantısında, CHP’nin 9-10 Mart tarihlerinde yapacağı olağanüstü tüzük kurultayına işaret ederek, “Genel Başkanımız hızla, tüzükte yeni dönemin ihtiyaçlarına da uygun değişiklikleri yapmak üzere olağanüstü tüzük kurultayı çağrısını ilan etti. Zaten örgütümüzün bu konuda daha önce yaptığı çalışma var, yine örgütlerimizden ve milletvekillerimizden bu konuda ilave görüşler varsa alınacak. Artık parti yapısal anlamda da tüzükle ilgili ihtiyaçlarını gidermiş bir biçimde hızla yeni döneme hazırlanacak” dedi.

BERBEROĞLU KARARI: BU HUKUKSUZLUĞU GİDERMEK ARTIK YARGITAY’IN GÖREVİ

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun, MİT TIR’ları davasında 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmasıyla ilgili de Tezcan, bu cezanın haksız olduğunu ifade ederek, “Bunu kabul etmiyoruz. Berberoğlu’nun beraat etmesi gerekirdi. Şimdi Yargıtay’a iş düşüyor. Bu hukuksuzluğu gidermek artık Yargıtay’ın görevi olmuştur. İnanıyoruz ki bu karar Yargıtay’dan dönecek. Dönmezse AİHM gerekli kararı verecektir” diye konuştu.

"TEK ADAM İTTİFAKIDIR"

Tezcan, Türkiye’nin “tek adam ittifakının saldırısı altında” olduğunu ifade ederken, “Yerli ve milli ittifak’ diye millete yutturmak istedikleri ittifak gerçekte bir tek adam ittifakıdır, Türkiye’nin demokrasisine, hukuk devletine saldırmaktadır. Artık Türkiye’de taraflar belli olmuştur; ya tek adam ittifakının yanında olacaksınız ya da ‘demokrasi, adalet ve huzur ittifakının’ yanında olacaksınız” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ BÖLME İTTİFAKI”

Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı işaret ederek, “tek adam ittifakının liderinin Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) eş başkanı olduğunu” belirten Tezcan, “Liderinin BOP eş başkanı olduğu bir ittifak milli olamaz, gayrı milli olur çünkü BOP bölgede sınırları yeniden çizme, Türkiye’yi bölme projesidir. Bu projenin eş başkanının başında olduğu bir ittifak Türkiye’yi bölme ittifakı olabilir” diye konuştu.

"BU İTTİKAFA BİR SÖZCÜ DAHA EKLENDİ, DEVLET BAHÇELİ"

“Bu ittifakın sözcüleri var; saray sözcüsü İbrahim Kalın, Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, şimdi bir yeni sözcü daha eklendi, Devlet Bahçeli” diyen Tezcan, “Ama bütün bunlara karşı demokrasi ittifakının sözcülüğünü yürütmeye kararlıyız” dedi. Tezcan, CHP olarak “Demokrasi, adalet ve huzur ittifakının” temsilcileri olduklarını da vurguladı.

“TERÖR ÖRGÜTLERİYLE İŞ TUTARLAR ONDAN SONRA İBREYİ KAYBEDERLER”

İçişleri Bakanlığı’nın PYD’nin eski lideri Salih Müslim’i aranan teröristler listesine koymasına ilişkin de Tezcan, “Komedi, fıkra gibi, karikatür gibi bir şey. Siz altına kırmızı halı serdiniz, devlet protokolüyle ağırladınız. Terör örgütleriyle iş tutarlar ondan sonra ibreyi böyle kaybederler. Kendi kendilerini tekzip etmek zorunda kalırlar” değerlendirmesinde bulundu.

GÖRÜNTÜLERE YANIT: “SİVİL ÇATIŞMA ALANI YARATILIYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında izlettiği video ile CHP’lileri hedef gösterdiğini belirten Tezcan, “Hiçbir CHP’linin şehitlerle ilgili herhangi bir olumsuz düşüncesi ne olmuştur ne de bundan sonra olabilir ama bütün CHP’lilerin yürekleri şehit acısıyla yanar. Hiçbir CHP’li şehide ‘kelle’ dememiştir. Şehidi bir sayıdan ibaret görmemiştir, siyasetin istismar malzemesi haline getirmemiştir. Bu riyakarlık senin etrafındaki bir kesimi memnun edebilir ama millet bunun cevabını sandıkta verecektir” dedi.

Tezcan, “Sayın Erdoğan, tek adam ittifakının sözcüleri, bir sorumuz var size, ne yapmaya çalışıyorsunuz? Toplumu 12 Eylül dönemindeki gibi herkesin birbiriyle çatıştığı bir ortama mı sürükleme peşindesiniz? Bu kutuplaştırma ve bu sivil çatışma alanını torpilleme ihtiyacı nereden kaynaklanıyor? Siz konuşuyorsunuz, arkasından bir kısım meczup sosyal medyadan ‘vurun, asın, kesin’ diye paylaşımlar yapmaya başlıyorlar. Sizden alıyorlar bu cesareti. Böyle bir tutum milleti birbiriyle çatıştırma tutumudur. İktidar sorumluluğunu üzerinde taşıyanlar 40 kere düşünüp bir kere söylemek zorundadır” diye konuştu.

"METİN KÜLÜNK CEVAP VERİLMESİ GEREKEN BİRİ DEĞİL"

Tezcan, AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk “CHP’nin başındaki şahsın genel başkanlık ömrü çok uzun değildir. Yerine birini hazırlıyorlar. Kim olduğunu da biliyorum. İstanbul il kongresi de Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sonrasına hazırlıktır” iddiasına da yanıt verdi. Tezcan “Metin Külünk’ün sözleri ve kendisi cevap verme noktasında ciddiye alınacak bir durum değil… Cevap verilecek soru da değil… Soruyu soran da bu konuyla ilgili cevap verilmesi gereken birisi değil” karşılığını verdi. ANKA