CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Engin Altay, CHP'nin  Afrin  operasyonuna başladığı günden beri destek verdiğini  anımsatarak, bu durumdan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rahatsız olduğunu ileri sürdü.

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu: Gebze'yi ve Kocaeli'yi alacağız, tapu sorununu tamamen çözeceğiz" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kartal Belediyesi Soğanlık Yenimahalle tapu dağıtım törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, 'Burnumuzun dibinde, Gebze var. Onlarca yıldır çözülemiyor. Ben genel başkan, grup başkan vekili olmadan, milletvekiliyken oraya gittim, bölgede toplantı yaptık, yine defalarca söz verildi ama çözülmedi, çözemiyorlar. Kim çözecek? Biz çözeceğiz, çözmek için mücadele edeceğiz. Kartal'dan Gebze'ye selam gönderiyorum. Kartal, belediyeyi CHP'ye verdi, sorunu çözüldü. Gebze ve Kocaeli, sana sesleniyorum. Gebze'yi ve Kocaeli'yi alacağız, tapu sorununu tamamen çözeceğiz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/resimid_4517171.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/kilicdaroglu-gebzeyi-ve-kocaeliyi-alacagiz-tapu-sorununu-tamamen-cozecegiz-2190868/"]

Engin Altay şöyle konuştu;

"Tayyip Erdoğan, bu operasyonu milli davayı, Türkiye'nin huzurunu, bütünlüğünü ilgilendiren böyle bir konuyu bir 'one man' şova çevirmek istiyorsa bunda başarılı olmayacak. Kendisine bir başarı hikayesi çıkarma gayreti geri tepecek. Askerin, Mehmetçiğin kanı üzerinden kim siyaset yaparsa Allah onun belasını versin. Desteklerini açıkladığı böyle hassas bir dönemde Erdoğan'ın hala yerli ve milli  polemiği yapması anlaşılabilir değildir. Bir gayri milli varsa böyle ulusal bir dava üzerinden yerlilik ve millilik polemiği yapandır. O da Tayyip Erdoğan'dır. 80 milyonun gözünün kulağının Mehmetçikte olduğu noktada yerli ve millilik polemiği yapmanın karşılığı edepsizliktir. Böyle bir siyasi süreçte bu işten iç siyasete malzeme sağlamak için AK Parti'nin toplum nezdinde kaybolan itibarını yeniden kurtarmak için ana muhalefet partisiyle polemik yapmak siyasi edepsizliğin daniskasıdır."

[old_news_related_template title="Kurultay'a 10 gün kala CHP hareketlendi" desc="CHP'de, Genel Başkan ve partinin en yetkili organı olan Parti Meclisi seçimlerinin de yapılacağı büyük kurultaya günler kala, CHP'nin iki etkin milletvekilinden ortak açıklama geldi. İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner imzasıyla yayınlanan bildiride, CHP'nin 'gerekirse, Meclis'ten çekilmeyi de değerlendirmesi' gerektiği ifade edildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/chp-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/kurultaya-10-gun-kala-chp-hareketlendi-2190651/"]

"HÜKÜMETTEN 4 ŞEY İSTİYORUZ" 

Engin Altay, Afrin Harekatı'na ilişkin hükümete şu tavsiyelerde bulundu;

"Hükümetten 4 şey istiyoruz. Bir samimi olun. Mutlaka samimi olun. İki askeri ve diplomatik bütün angajmanlarınızı en azından ana muhalefetle paylaşın. Üç dikkatli olun. Stratejik hatalar yaparak Mehmetçiğin büyük kayıplar vermesine yol açacak büyük kayıplardan sakının. Dört, her zaman söylediğimiz,  olması gerekeni bir kere daha söylüyoruz terörle katı mücadele ederken eş zamanlı olarak Türkiye'nin Kürt sorunu çözümüne yönelik yapıcı adımlar atın, atalım. Bütün siyasi partiler birlikte atalım. "

DHA