CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir önceki 13 kişilik MYK'ya, beş koltuk daha ekledi, yeni MYK'yı 18 kişi olarak açıkladı.  Ancak Kılıçdaroğlu bununla kalmadı. Bülent Tezcan fiilen partinin tüm teşkilatlarından sorumlu olmanın yanısıra, CHP'nin "görünen yüzü" de olacak, Parti Sözcülüğü görevine de devam edecek.

Kılıçdaroğlu ilk kez hem örgütleri, hem de Parti sözcülüğünü aynı isme  vererek, CHP'de kendisinden sonra gelen en güçlü ismi Tezcan olarak ilan etmiş oldu.  CHP'nin kurultay öncesindeki MYK'sında "basınla ilişkilerden sorumlu" bir Genel Başkan Yardımcısı bulunmuyordu Bu görevi fiilen Veli Ağbaba yürütüyordu.  CHP lideri, MYK'da koltuk sayısını arttırırken, basınla ilişkilerden sorumlu Genel Başkanlığa da eski bir gazeteciyi, Tuncay Özkan'ı atadı. İzmir Milletvekili Özkan, yeni MYK'da CHP'nin "kalelerinden" olan İzmir'i temsil edecek.

[old_news_related_template title="CHP'de son dakika: Yeni MYK belli oldu! Listede sürpriz isimler var..." desc="36. Olağan Kurultay'ın ardından Parti Meclisi'ne girenlerden seçilen CHP'nin yeni MYK'sı belli oldu. Yeni MYK'da en dikkat çeken isim ise Muharrem İnce'nin listesinde yer alan Tuncay Özkan. İşte Kılıçdaroğlu'nun yeni A Takımı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/chp-myk.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-chpnin-yeni-myksi-belli-oldu-2215655/"]

MYK'YA BEŞ YENİ KOLTUK


Kurultay öncesinde örgütlerden sorumlu olan Tekin Bingöl'ü de yine MYK'da koruyan Kılıçdaroğlu, Bingöl'ü "insan haklarından sorumlu genel başkan yardımcısı" olarak atadı.
Bir önceki MYK'da "insan ve doğa hakları" aynı Genel Başkan Yardımcısına bağlıydı. Bunu da "insan hakları" ve "doğa hakları" olarak ikiye bölen CHP Lideri, Doğa haklarından sorumlu genel Başkan Yardımcılığına da Gülizar Biçer Karaca'yı atadı.  Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK'da oluşturduğu diğer dört koltuk ise, Türkiye'nin en çok konuşulan sorunlarına ayrıldı; Eğitim Politikaları tek bir birim halinde Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık'ın sorumluluğuna bırakıldı.
CHP politikalarının içerde ve dışarda anlatılması konusu emekli bir Büyükelçi'ye bırakıldı, Ünal Çeviköz Kamu Diplomasisi'nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.
CHP'nin kurultay öncesindeki MYK'sında "basınla ilişkilerden sorumlu" bir Genel Başkan Yardımcısı bulunmuyordu Bu görevi fiilen Veli Ağbaba yürütüyordu.
Kılıçdaroğlu, MYK'da koltuk sayısını arttırırken, basınla ilişkilerden sorumlu Genel Başkanlığa da eski bir gazeteciyi, Tuncay Özkan'ı atadı. İzmir Milletvekili Özkan, yeni MYK'da CHP'nin "kalelerinden" olan İzmir'i temsil edecek.
Türkiye'nin bilimsel ve endüstriyel geleceğine ilişkin ARGE konusundan ise, CHP Kurultayı'nda Parti Meclisi üyeliğine Bilim Ve Kültür Platformu listesinden seçilen Prof Fethi Açıkel sorumlu olacak.

MYK'DA İKİ BÜYÜKELÇİ


TBMM'de her salı yaptığı grup toplantılarında en büyük ağırlığı dış politika veren Kılıçdaroğlu, parti yönetimini de bu açıdan güçlendirdi. CHP'nin Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ÖZtürk Yılmaz yerini korurken, son kurultayda Parti Meclisi'ne seçilen Emekli Büyükelçisi Ünal Çeviköz de MKY'ya girdi. Çeviköz, partinin dışarıya açılan yüzü olacak, Kamu Diplomasisini yürütecek.

ATAŞEHİR'İN GÖREVDEN ALINAN BELEDİYE BAŞKANI'NIN EŞİ MYK'DA


Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK'sında dikkat çeken bir başka isim ise, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin eşi Gamze İlgezdi. Battal İlgezdi görevden alındığında Kılıçdaroğlu büyük tepki göstermiş, "yıldırmak istiyorlar, yılmayacağız" demişti. Kılıçdaroğlu'nun Gamze İlgezdi'yi MKY'ya alması, partide Ataşehir'de yaşananlara karşı tepki olarak yorumlandı.

ÖZTRAK YENİDEN MYK'DA


Son MYK hariç, Kılıçdaroğlu'nun tüm yönetimlerinde aktif görev ayan Öztrak, Sosyal Politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atandı. Böylece Öztrak, yeniden CHP yönetimine dönmüş oldu.

CHP YÖNETİMİNDE İKİ YENİ İSİM


CHP yönetiminin yeni yüzlerinden biri de Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek oldu. Erkek, hukuk işlerinden sorumlu olacak. Yine Kılıçdaroğlu MYK'larında göreve başlayan bir başka yeni isim ise İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel.  TBMM'deki en genç vekillerden olan Adıgüzel, yeni MYK'da bilgi teknolojilerinden sorumlu olarak görev yapacak.

CHP'NİN "KASASI" DEĞİŞMEDİ; MALİ İŞLER KOÇ'A EMANET... AĞBABA, ERDOĞDU, TORUN VE BUDAK YERİNİ KORUNU


CHP'nin "kasası" değişmedi; Ankara Milletvekili Haluk Koç, bu dönem de Mali İŞlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevine devam edecek. Kılıçdaroğlu, bir önceki MYK'da Ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Aykut Erdoğdu, İşçi Sendikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Veli Ağbaba, Yerel Yönetimlerden sorumlu olan Seyit Torun ile, İşveren Sendikaları ve odalardan sorumlu olan Çetin Osman Budak'ın da görevlerinde değişiklik yapmadı.

YENİ GENEL SEKRETER AKİF HAMZAÇEBİ


Kılıçdaroğlu yönetiminin değişmez isimlerinden olan Akif Hamzaçebi, TBMM Başkan Vekili olarak seçildiğinde bir süre MYK'dan uzak olmuştu. Bu görevi sona erince Hamzaçebi, bu kez Genel Sekreter olarak yeni MYK'da görev yapacak.