Bolu Belediyesi'nin sponsor olduğu konferansa, kadınlara karşı söylediği tepki çeken sözlerle gündeme gelen Necmettin Erbakan İlahiyat Fakültesi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Orhan Çeker katılacak. Çeker, tecavüz konusunda "Sorunun odağında kim var? Kadın var. Kadın sesi içeren müzik kesinlikle caiz değildir' gibi tepki toplayan açıklamalar yapmıştı.

Ufka Yolculuk Dergisi tarafından düzenlenen Bolu Belediyesi’nin ve Sevda Sevgi ve Dayanışma Derneği’nin sponsoru olduğu Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz, Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü programı için Bolu Valiliği önünden araç kaldırılacak.

“DEKOLTELİYSEN TECAVÜZ SÜRPRİZ OLMAZ”


Prof. Orhan Çeker geçmişte kadınlara yönelik söylemleriyle dikkat çekti. Çeker, "Eğer kadın tahrik edici davrandıysa dekolte şekilde sokağa çıktıysa erkek sarkıntılık ettiyse suç ortaktır. Kadın vakur davranmışsa erkek yüzde 100 suçludur” demişti. Çeker tecavüz olayları konusunda da "Sorunun odağında kadın var. Kardeşim sen dekolte giyinirsen bu tür çirkinliklerle karşılaşman sürpriz olmayacaktır. Tahrik ettikten sonra sonucundan şikayet etmen makul değildir. Bu konuda suçu işleyenleri savunduğum anlaşılmasın. Elbette işlenen suç son derece iğrençtir. Lakin bu suçun işlenmesinde dekolte ve tahrik edici kıyafetler giyinen kadının da etkisi küçümsenmeyecek kadar büyüktür" diyerek tepkilerin odağına oturmuştu.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Çeker'in "Dekolte giyene tecavüz sürpriz olmaz" sözleri üzerine, Konya Başsavcılığı Prof. Dr. Orhan Çeker ile ilgili soruşturma başlatmıştı, kadınlar da suç duyurusunda bulunmuştu. Çeker son olarak da geçtiğimiz yıl “Müzik için haram diyemeyiz ama helal de diyemeyiz. İçeriği uygun olmalı. Ama kadın sesi içeren müzik kesinlikle caiz değildir” diye konuşmuştu.