Edirne'de dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'dan kanser ilaçlarının temini için yardım isteyen ve Bakan'ın verdiği parayı, “Dilenci değilim" diyerek geri çeviren Dilek Özçelik’in vefatı Türkiye’yi yasa boğdu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da, Dilek’in isminin Edirne’de bir sokağa vereceklerini açıkladı. Gürkan, Dilek’in hastalığı döneminde de Türkiye’de bulunamayan ilaçları Yunanistan’dan getirerek tedaviye destekte bulunmuştu.

 

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde yaşayan, Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Dilek Özçelik, 15 Nisan 2013 günü dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın geldiği Edirne'de kanser ilaçlarının temini için yardım istemişti. Bayraktar'ın cebine koyduğu parayı "Ben dilenci değilim. İnsanlık konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım. Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız" diyerek iade etmiş ve ağlayarak uzaklaşmıştı. Dilek Özçelik’in bu sözleri tüm Türkiye’yi ağlatmıştı.

CHP’Lİ BELEDİYELERDE YAŞAYACAK


O dönem CHP Edirne Milletvekili olan Recep Gürkan, lenf kanseri tedavisi gören Özçelik'in Türkiye'de bulamadığını söylediği ilaçları Yunanistan'a bularak Özçelik’in tedavisine destek olmuştu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Dilek’in isminin Edirne’de bir sokağa verilerek yaşatılacağını söyledi. Gürkan, “Çok genç pırıl pırıl ve dik duran bir kızımızdı. O zamanlar Bayraktar’a söylediği sözler halen kulaklarımızda. Allah gani gani rahmet eylesin diyoruz” açıklamasını yaptı.

Tekirdağ Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban da, "Gencecik yaşında omuzladığı yükü dimdik taşıyarak onurlu bir biçimde aramızdan ayrılan kızımızın adını Saray ilçemizde ona yakışacak en güzel yerde sonsuz kılacağız. Trakya seni unutmadı, unutmayacak Dilek..." dedi.