Maltepe Bağlarbaşı Mahallesi Kapalıçarşı’da, engelli tuvalet görevlisi Şeref Zengin ile tuvalete giren 2 kişi arasında tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen tartışma sonucu olay yerinden ayrılan ve kısa süre sonra tekrar gelen 2 saldırgan, silahla etrafa ateş etti. Şüphelilerin açtıkları ateş sonucu engelli tuvalet görevlisi Şeref Zengin ve esnaf Ali Ekşi yaralandı.

 

Olaya ilişkin gözaltına alınan şüpheliler K.E. ve Y.Y., emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden K.E. savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, diğer şüpheli Y.Y., "silahla kasten yaralama" suçunu işlediği gerekçesiyle, tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevkedildi.

"PASAJDAKİ ESNAFLAR YOLUMU KESTİ"

Şüpheli mahkemedeki sorgusunda, "K.E. ile birlikte alkol aldıktan sonra pasajın içerisinde bulunan tuvalete gittim.Tuvalete girerken tuvaletçinin yanındaki Cengiz isimli tanıdığıma selam verdim. Tuvaletten çıktıktan sonra Cengiz ağabeyi göremeyince nerede olduğunu sordum. Bu şahıs da ayağa kalkarak küfür etti. Ben sinirlenerek kendisine tokat attım.Yanından uzaklaştığım sırada pasajdaki esnaflar yolumu kesti. Yaklaşık 15- 20 kişi kafama vurarak beni darp etti, üstüm başım yırtıldı" ifadelerini kullandı.

"EVE GİDİP TABANCAMI ALDIM"

Pasajdan çıkarak K.E.'nin yanına gittiğini söyleyen Y.Y., üstü yırtık olduğu için değiştirmek üzere K.E. ile birlikte evine gittiğini, evden çıkarkan yanına tabancasını aldığını belirterek, "İlk alkol aldığımız yere geri döndük. Beni darp edenlerle konuşmak için tekrar pasaja gittim. Pasaja girdiğimde bir şahıs elini beline atınca, ben de halihazırda elimde bulunan tabancayı tutarak neden beni darp ettiklerini sordum. Şahıslar elimde silahı görünce kaçtılar. Pasajın içerisinde 3-4 kişiye doğru ateş ettim. Dükkanın içerisinde bulunan bir şahıs da bana ateş etti ve yaralandım. Beni silahla yaralayan ve öncesinde darp eden kişilerden şikayetçiyim" dedi.

İfade işlemleri tamamlanan şüpheli Y.Y., "silahla kasten yaralama" suçundan tutuklanarak cezaevinde gönderildi.