AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 'metal yorgunluk var' açıklamasının ardından İstanbul, Niğde, Düzce, Bursa ve Ankara belediye başkanlarının istifalarını istemişti. İstifaya zorlananlar kervanına, iddiaya göre yeni bir isim daha eklendi.

SIRADA ÇORUM VAR

Erdoğan, ismi FETÖ ve çeşitli yolsuzluklarla anılan Çorum’un AKP’li Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün istifasını istedi. Odatv’de yer alan habere göre, istifanın bu hafta içinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde AKP, Çorum'da 6. Olağan İl Kongresi’ni gerçekleştirmişti. Erdoğan da o kongreye katılarak Külcü ile görüşmüştü.

[old_news_related_template title="Melih Gökçek istifa etti!" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın istifasını istediği 6 isimden birisi olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek 'Cumhurbaşkanı tarafından istifam istendi. Cumhurbaşkanı'nın emrine uyarak belediye başkanlığı görevini bırakıyorum.' diyerek 23 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti. Gökçek veda konuşmasının sonunda 'Bizden görünüp bizden olmayan içimizdeki fitnecileri helak et Yarabbi' diye de dua etti. Gökçek veda ederken Anket A.Ş.'nin Genel Müdürü Belma İlhan'ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/melih-gokcek-dha-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/melih-gokcek-istifa-ediyor-son-dakika-haberleri-2067360/"]

 

[old_news_related_template title="Kadir Topbaş istifa etti" desc="İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde yaşanan 'veto krizinin' ardından Başkan Kadir Topbaş, 13 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti. Topbaş, 18:30'da yaptığı basın toplantısıyla istifasını açıkladı. Topbaş istifasıyla da AKP tarihinde 'görevinden istifa eden ilk belediye başkanı' oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/kadir-topbas-istifa-iha-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-kadir-topbas-istifa-etti-2021010/"]