CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde, Türk İdareciler Derneği tarafından belirlenen, Başarılı İdareci Ödülünü Erzincan İliç Kaymakamı Ertuğrul Örnek’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldığı hatırlatıldı.

HAYIR DESE NE OLURDU?


Bayraktutan, Örnek’in anayasa değişikliği referandumu sürecinde Artvin Borçka Kaymakamlığı görevinde bulunduğunu belirterek, “Örnek, devletin kaymakamı gibi değil, bir siyasi parti ilçe başkanı gibi davranmış, Başkanlık sistemi için ‘Evet’ kampanyasına açık destek vermiştir” dedi.

Önergede, “Tarafsız olması gereken kaymakamlık makamını kötü kullanmış ve taraf olmuştur. Kaymakam hakkında soruşturma açılması gerekirken ödüle layık görülmüştür” denildi. Bayraktutan şu sorularına yanıt istedi:

‘’Devletin kaymakamı siyasi bir propaganda gerçekleştirebilir mi? Kaymakam Örnek, ‘Hayır’ kampanyasına destek vermiş olsaydı, bu ödüle layık görülür müydü? Hakkında ne gibi bir işlem başlatırdı ? Örnek, diğer kaymakamlardan farklı ne gibi bir hizmet üreterek, “Yılın Kaymakamı” ödülüne layık görülmüştür?”