Gülen, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında tutuklu sanık Kemalettin Gülen mütalaaya karşı savunmasını yaptı. Sanık Gülen, örgütün finans kuruluşu Bank Asya’ya yatırması ve FETÖ bağlantılı şirketlerle ilişkisi için “İpe sapa gelmez, hukuki gerçeklere uymayan delillerdir. Bunların cezai müeyyidesi yoktur" dedi.

Gülen'in avukatı da, müvekkilinin Ergenekon davasında tanıklık yapmasının bu davaya etki etmeyeceğini öne sürdü. Fetullah Gülen'in, sanık Kemalettin Gülen ile ilgili, "yeğenimdir ama kendisiyle bir tanışıklığımız yok" beyanının olduğunu ve bu ifadenin medyaya yansıdığını hatırlatan avukat, müvekkilinin beraatine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Gülen'in “Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Heyet kararında sanığın yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edilmesine de karar verildi. Bir hakimin muhalefet şerhi koydurduğu tahliye kararı, oy çokluğuyla alındı.

DANIŞTAY ÜYELRİNİN FOTOĞRAFLARINI ARSLAN’A GÖSTERMİŞTİ

Kemalettin Gülen, Ergenekon davası sürecinde de gündeme gelmişti. Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan, ifadesinde Danıştay üyelerinin yer aldığı gazete küpürlerini kendisine gösteren kişinin Kemalettin Gülen olduğunu söylemişti.