Operasyon İstanbul Emniyeti’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirildi. Kaynak Holding’e bağlı şirketlerle ilgili çalışma yapan Mali Polis ekipleri, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kitaplarını yayınlayan Işık Yayıncılık çalışanı 60 kişinin örgüt bağlantısını belirledi. Şüphelilerin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in talimatıyla Bank Asya’ya para yatırdıkları belirlendi. Şüphelilerin bu paraları yatırmak için başka bankalardan para çektikleri tespit edildi.

KURBAN BAĞIŞLARINDAN TELİF


Mali Şube polisleri daha önce kapatılan Işık Yayıncılık’ta ele geçirilen dijital verileri inceleyerek örgüte yapılan finansal desteği ortaya çıkardı. Çalışanlardan toplanan himmet, burs, kurban paralarının Işık Yayınları'na ait POS cihazlarından geçirilerek şirkete aktarıldığı ve sonra 'telif' adı altında ABD’de yaşayan Fetullah Gülen'e gönderildiği belirlendi.

DEMLİK KULÜP


Soruşturmada, örgüte ilişkin yeni bir bilgi de elde edildi. FETÖ üyelerinin 2015 yılından sonra örgütten kopmaları önlemek amacıyla 'Demlik Kulüp' adından bir organizasyon oluşturduğu anlaşıldı. Çay sohbetlerinde bir araya gelen şüphelilerin işten çıkarılan FETÖ üyelerini örgütle bağlantılı işyerlerine yönlendirdikleri belirtildi. Şüphelilerin örgütte dağılmanın önüne geçmek için başlatılan çalışmada 'Rehberlik' adı altında sohbetlere katıldıkları da öne sürüldü.

FETÖ ARŞİVİ


Araştırmalarda şirket bünyesinde Çamlıca Akademi yapılanması olarak adlandırılan bir birim oluşturulduğu ve bu birimin ulusal ve dış basında çıkan FETÖ haberlerinin arşivini tuttukları belirtildi. Şüphelilerin ayrıca örgütün Aksiyon, Sızıntı, Foundation, Mata Air, Hira dergilerinde abonelik, dağıtım ve yurtdışı faaliyetlerini yürüttüğü de iddia edildi.

KEMAL BATMAZ’LA AYNI LİSTE


Polisin tespit ettiği 60 kişiden çoğunun adının, FETÖ’nün gerçekleştirmeye çalıştığı 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden Kemal Batmaz’la aynı listede olduğu tespit edildi. Polisin ele geçirdiği listenin dua listesi olduğu öğrenildi. Örgüt üyelerinden bu listedeki isimlere dua edilmesi istendiği öğrenildi.

48 GÖZALTI


Çalışmalarda elde edilen bilgilerden yola çıkan Mali Polis, 4 ilde 65 adrese baskın düzenledi. Şüphelilerden 48’i gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.