2017 yılı içinde yaşanan gelişmelerin değerlendirilmesi sonucunda Kemal Kılıçdaroğlu, Aziz Kocaoğlu, Sema Pektaş, Hüseyin Mutlu Akpınar, Hayır’cı Kadınlar, Tacettin Bayır, Gökmen Ulu, Arif Ali Cangı, Rekortmen Çocuklar, Yankı Konursay, Konak Belediyesi Kadın Futbol Takımı, Yenikapı Tiyatrosu, Şubadap Çocuk ve Kitap Baba Mesut Tim ödül aldı.
.

gokmen-ulu-880

İzmir Sanat'ta düzenlenen törenin sunumu gerçekleştiren Semra İğtaç, açılışı Nazım Hikmet’in ‘Yaşamaya Dair’ şiiriyle yaptı. İz Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal ise konuşmasına 5 Ocak 2017’de Bayraklı Adliyesi önünde olası bir katliamı engelleyen Fethi Sekin’i anarak başladı. Kartal; “Büyük kameralar, şatafatlı stüdyolar ve arkasında para babaları olan bir gazete değiliz. Güvendiğimiz tek şey ‘hakikatte ısrar’ kararlılığımızdır. Yalana yalan, hırsıza hırsız, katile katil, diktatöre diktatör diyebilmek, hayır denilmesi geren yerde hayır diyebilmek tek özelliğimiz. Tarafsızlığa inanmıyoruz, sizden tarafız. Hem bu etkinlik, hem de yaptığımız tüm yayınlar; omuz omuza, yan yana, hep beraber hakikatte ısrar edişimizin izi kalsın diyedir. Tüm çabamız, İzmir’in izi kalsın, tarihe not düşülsün diyedir” dedi.

ULU: AYDINLIK GELECEK İÇİN MÜCADELEMİZ

19 Mayıs sabahı Sözcü gazetesine yönelik algı operasyonu kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan, 174 gündür tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen, ‘Yıkılma Sakın’ isimli kitabı ve sürdürdüğü haberleriyle halkın haber alma özgürlüğünü savunmaya devam eden Sözcü gazetesi İzmir Muhabiri Gökmen Ulu’ya ödülünü, genç gazeteci Yeşim Yavuzer verdi. Sözlerine ‘İzmir’in Gazetesi’ iyi ki doğdunuz diyerek başlayan Ulu, “Hepimizin ortak duyguları, çok özlediğimiz o yüce değerler adalet, demokrasi, özgürlük ve barış için bütün mücadelemiz. Bir arada yaşama kültürüne herkesin kavuşması, ülkemizin bütün renklerinin el ele tutuşması, mutlu olması için, halkımızın aydınlık geleceği için tüm mücadelemiz” dedi.

gokmen-ulu-880-3

SINDIR: KURULTAY’IN TEMASI 'ADALET VE CESARET'

CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasından sonra Ankara’dan İstanbul’a 25 günde 432 km yürüyerek, hem Gandhi’nin ‘Tuz Yürüyüşü’ rekorunu kıran, hem de yürüyüş sonrasında yapılan Türkiye tarihinin en kitlesel mitingine vesile olan CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu adına CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’a ödülünü, gazetenin genel koordinatörü Cihan Samgar verdi. Yürüyüşün bizzat tanığı olduğunu belirten Sındır, “Genel Başkanla yaptığımız toplantı da bir eylem yapma gerekliliğini ortaya koyduk. Farklı fikirler sunuldu. Ama inanın yürüyüş meselesi bizzat Kılıçdaroğlu’nun fikridir. Kimse bu fikir başkasından çıktı diyemeyiz. Akşam karar aldık, sabah yürüyüşe çıktık. Yürüyüş, yola çıkmışsınız, yürüdükçe arkanız kabarıyor, büyüyor şeklinde oldu. Bu kararlılığımızı artıran bir şey oldu. Sonunda miting alanında milyonlar adalet diye haykırdı. Adaletin herkes için olması gerektiğini söyledik. Yakında kurultayımız var. Onun da teması adalet ve cesarettir. Adaleti ancak ve ancak direnerek kazanabiliriz” dedi.


gokmen-ulu-880-4

İzmir Sanat’ta gerçekleşen ödül töreni Ezgi Serim’in piyano gösterisiyle sona erdi. Ezgi Serim Soma madencileri için yaptığı besteyi ilk defa seslendirdi. Serim’in gösterisi izleyiciden tam not aldı.

gokmennn