Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından Beşiktaş Belediyesi önünde toplanan vatandaşlara seslendi.

 

Murat Hazinedar'ın açıklaması şöyle:

"Allah'ın verdiği canı Allah alır. Demokrasilerde bunu tezahürü de milletin verdiği emaneti ancak ve ancak millet alır" diyerek sözlerine başlayan Hazinedar, şöyle devam etti: Henüz şahsıma tebliğ edilmemiş olmasına rağmen, görevden uzaklaştırılmama yönelik karara ilişkin söyleneceklerin birçoğunu bugün söyledim. Yüzde 77 oyla Beşiktaş halkının emanetini temsil ediyorum. Önce bana partimin bana görev tevdi ederek, yüklediği büyük bir sorumlulukla, Beşiktaş halkının ve milletimin bana yüklediği sorumlulukla halkıma 4 yıla yakın bir süre hizmet etmeye çalıştım. Çok zor şartlarda, merkez siyasetinin yerel yönetimler üzerinde kurduğu, hiç bir dönemde görülmemiş bir vesayetin altında bu emaneti hakkıyla yerine getirmeye çalıştık. Her zaman devlet tektir, devlet parti, insan ayrımı yapmadan bu emaneti milletimiz için kullanma anlayışıyla bu dört yıla yakın süreyi idrak ettik. Devlet kurumları arasındaki iş birliğini, bu kurumları yönetenler arasındaki iş birliğini savunarak, bu günlere geldik. Önümüze konulan bütün engellemelere rağmen, bu iş birliği çabamızın toplumda yarattığı, yüzünü millete dönen bu aziz milletin hassasiyetlerine, beklentilerine, önceliklerine, değerlerine herkesten fazla saygı göstererek, hizmet etmeye çalıştık. Bu sürecin sonunda vesayetin yani merkez siyasetinin yerel yönetimler üzerinde kurduğu tahakkümün, kötüye kullanımının birçok örneğini yaşadık.

[old_news_related_template title="Murat Hazinedar görevden uzaklaştırılma kararı sonrası SÖZCÜ'ye konuştu" desc="İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar karar sonrası SÖZCÜ'ye son dakika açıklamalarda bulundu. Hazinedar 'Bugünkü açıklamalarım aslında hepsine cevaptı. Onların beyanlarına tekrar belediyede tek tek yanıt vereceğim' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/murat-hazinedar.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/murat-hazinedardan-gorevden-uzaklastirilma-karari-sonrasi-sozcuye-konustu-2160417/"]

BEŞİKTAŞ HALKININ EMANETİNİ TEMSİL EDİYORUM

Beşiktaş halkının emanetini temsil ediyorum. Çok zor şartlarda merkez siyasetin yerel yönetimler üzerinde hiçbir dönemde görülmemiş baskı kurduğu bir dönemde görev yapmaya çalıştım. Parti insan ayrım yapmadan 4 yıldır görevi yürütmeye çalıştım.

Devlet kurumları arasında samimi işbirliğini savunarak bugünlere geldik. Bu sürecin sonunda vesayetin yani Ankara siyasetinin yerel yönetimler üzerinde kurduğu vesayetin bir çok kötü özelliğini yaşadık. Beşiktaş özel bir yer. Ben Türkiye rekoru ile seçilmiş bir belediye başkanıyım.

[old_news_related_template title="Son Dakika... Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar görevden uzaklaştırıldı" desc="İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil'in Anayasa'nın 127 nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda bugün görevden uzaklaştırıldıkları belirtildi. Murat Hazinedar ve meclis üyesi Hüseyin Avni Sipahi kararından sonra ilk kez SÖZCÜ’ye konuştu. Hazinedar henüz kendisine görevden uzaklaştırıldığına ilişkin resmi bir tebliğ yapılmadığını söyledi. Hazinedar “Bugünkü açıklamalarım aslında hepsine cevaptı. Onların beyanlarına tekrar belediyede tek tek yanıt vereceğim' dedi. Sipahi ise “Türkiye’de ilk defa bir meclis üyesi görevinden uzaklaştırılmış oldu. Nedenini bilmiyorum daha karar tebliğ edilmedi” dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/hazinedar-3.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-besiktas-belediye-baskani-murat-hazinedar-gorevinden-uzaklastirildi-2160352/"]

"NE BEN NE DE SÜLALEMDEN DEĞİL FETÖ İLE HİÇBİR CEMAATE MENSUP TEK KİŞİ BULAMAZLAR"

Basından öğrendiğim kadarıyla uzaklaştırma gerekçem birtakım yolsuzluk iddialarıyla beraber 2016 yılından beri FETÖ üyeliği suçu iddiasıyla yürütülen soruşturmalardır. Değil ben ailemde, sülalemde değil darbeci cemaate bir cemaate bile üye bir kişi bulamazlar. İktidarın bu terör örgütünü meşru gördüğü 17-25 Aralık'tan önce dahi bu gruplarla, bu terör örgütü organizasyonlarıyla nokta kadar bir işimiz olmamıştır, olamazda. Ne şahsımın ne ailemin.

AİLELERİ BU İŞE KARIŞTIRMAYIN

Sadece şahsıma yönelik değil aynı zamanda evladıma, eşime de yöneltilmiştir bu suçlamalar. Pasaportları ellerinden alınmıştır. Onun eleştirdiği dünkü sistem onun çocuklarına yurt dışında okuma fırsatı vermişti. O benim evladıma bu fırsatı vermedi. Aileleri bu iddiaları karıştırmayın."

İLGEZİ'NİN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDIĞI GÜN...

Hazinedar, konuşmasına şöyle devam etti: Bugün hakkımdaki iddialara ilişkin belediye başkanı sıfatımla ilgili açılmış tek bir dava bulunmamaktadır. Ne gariptir ki 1 Aralık yani Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırıldığı tarihe kadar hakkımdaki tüm araştırma ve soruşturmalarla ilgili lehimde kararlar verilmiştir. Hem Mülkiye müfettişleri hem Danıştay tarafından.1 Aralık tarihinde belediyemize 16 müfettiş gönderilmiştir. 16 teftiş görevlisi bugüne kadar tek bir şey bulamamıştır. Belediye başkanını görevden uzaklaştırmalarının nedeni, soruşturmanın selametidir. Soruşturmanın selametini ben nasıl tehdit edebilirim? Şu anda 16 müfettişe bütün evraklar verilmiştir. Belediyemiz son iki yılda belediyecilik tarihinde görülmemiş sayıda incelemeye tabi tutulmuştur. Bütün bunlardan hiç bir şey bulamayanlar, 'biz kararı verdik, siyaseten verdiğimiz kararı siyaseten uygulamak üzere, altı boş gerekçeleri bildiriyoruz' demişlerdir."