Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi öğrencisi kızlar internet üzerinden tartıştıktan sonra evlerine çağırdıkları iki arkadaşlarını tekme tokat döverek görüntüleri de sosyal medyada paylaşmıştı. Mahkemeye taşınan olayda suçlu bulunan iki kız öğrenci 10'ar yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Benzer bir olayda 14 Ocak günü Muratpaşa ilçesi Yeşildere Mahallesi'nde meydana geldi.

CANLI YAYIN YAPTILAR


İddiaya göre İ.Y.A. adlı genç kız, arkadaşı Nesibe Ö.'nün bir görüntüsünü sosyal paylaşım sitesinde yayınlayınca ikilinin arası açıldı. Nesibe Ö., konuşmak için İ.Y.A.'yı annesi Ayşe K. ve yakınları Doğu Ö., Eda Yaren K. ve Aziz Can D.'nin bulunduğu eve çağırdı. İddiaya göre İ.Y.A'yı evde annesi ve yakınlarıyla döven Nesibe Ö., bu anları kamerayla çekip sosyal medya hesabından canlı yayınladı.

 

GÖZALTINA ALINDILAR

Olayın ortaya çıkmasının ardından Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon düzenledi. Operasyonda Nesibe Ö., annesi Ayşe K. ve 3 yakını gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerden Ayşe K., Doğu Ö. ve Aziz Can D. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Doğu Ö. ile Aziz Can D.'nin, çok sayıda suç kaydı olduğu belirlendi. Yaşları küçük olan Nesibe Ö. ve Eda Yaren K., Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüpheliler ifadelerinin ardından adliye sevk edildi.


[old_news_related_template title="Dayakçı üniversiteli kızlara 10 yıl ceza" desc="Trabzon'un Konaklar Mahallesi'nde geçtiğimiz Şubat ayında evlerine çağırdıkları kızları biber gazıyla etkisiz hale getirdikten sonra döven ve görüntüleri de sosyal medya hesabından paylaşan üniversiteli 3 genç kızın yargılandığı davanın 3. duruşmasında karar çıktı. Hasibe H. ile Mihraban Y.’ye “Hurriyeti tahdit” suçundan toplam 10’ar yıl hapis cezası verilirken, diğer sanıklar ise beraat etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/universitelikizlar8801.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/dayakci-universiteli-kizlara-10-yil-ceza-2111793/"]