Aytunç ERKİN

İlk önce Hüseyin Gülerce’yi anlatalım… 1990’lardan itibaren Zaman Gazetesi’nin en etkili ismiydi. Köşesinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ‘sözcülüğünü’ yapıyordu. Ergenekon, Balyoz, Şike gibi kumpas davalarında yazdıklarıyla gündem yaratıyordu. 17-25 Aralık sürecinde de Başbakan olduğu dönemde Tayyip Erdoğan’a demediğini bırakmamıştı. Gülerce, 22 Aralık 2013’te Beyaz Tv’de şöyle konuşmuştu: “… Sayın Başbakan’ın (Erdoğan) hangi belgeye göre konuştuğunu da söylemesi lazım. Bu şu anda bütün dindar olarak bilinen insanlara atılmış bir çamur, hem de Sayın Başbakan’ın ağzından. Üstelik de bir camiaya atıyorsanız içinde milyonlarca masumun olduğu insanlara. Şimdi Sayın Başbakan’ın dediği iftira… İftira atmaktır.”

[caption id="attachment_2175247" align="alignnone" width="880"]fetö elebaşı gülen’in masasında baş köşede iki konuk vardı SÖZCÜ Gazetesi’ne karşı yürütülen algı operasyonunda iki ‘tanık’ öne çıkmıştı. Bunlardan birisi FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in mektubunu Pensilvanya’dan getiren Fehmi Koru diğeri de yıllarca Zaman Gazetesi’nde Gülen’in “sözcülüğüne” soyunan Hüseyin Gülerce. İki isim de Gülen’in Pensilvanya’daki çiftliğinde baş köşedeydi. FETÖ elebaşı Gülen’in masasında baş köşede iki konuk vardı
SÖZCÜ Gazetesi’ne karşı yürütülen algı operasyonunda iki ‘tanık’ öne çıkmıştı. Bunlardan birisi FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in mektubunu Pensilvanya’dan getiren Fehmi Koru diğeri de yıllarca Zaman Gazetesi’nde Gülen’in “sözcülüğüne” soyunan Hüseyin Gülerce. İki isim de Gülen’in Pensilvanya’daki çiftliğinde baş köşedeydi.[/caption]

İKİ GECE GÜLEN’LE SOHBET

Şimdi gelelim Hüseyin Gülerce’yle ilgili yeni bir itirafa! SÖZCÜ Gazetesi’ne ‘FETÖ’cü” yaftası yapıştırmaya çalışan ve gazete aleyhinde tanıklık yapan FETÖ’nün bir dönem ‘sözcüsü’ Gülerce’yle ilgili eski gol kralı Zafer Biryol savcılığa şu itirafta bulundu: “…2006’da Fenerbahçe’de top oynadığım dönemde önce ABD New York eyaletine oradan da Pensilvanya’ya Fetullah Gülen’i ziyarete gittim. Bu geziyi düzenleyen Konyaspor’dan tanıdığım, özel bir kreşin müdürü olan Aykan Ataseven’dir. Bizim ziyaretimize hatırladığım kadarı ile gazeteci Hüseyin Gülerce, İzmir Kemeraltı’da esnaf olarak bildiğim Yusuf Pekmezci ilahiyatçı ya da gazeteci olarak bildiğim Ahmet Kurucan vardı. 30 kişi Gülen’in sohbetine katıldık. Cevdet Türkyolu, ikinci gün beni Fetullah Gülen ile tanıştırdı. Girerken teslim ettiğimiz cep telefonlarını iki gün sonra aldık. Bu ziyaret esnasında genelde Fetullah’ın verdiği dini sohbetler oldu, namaz ve kahvaltı organizasyonları olmuştu.”

‘FUTBOLUN ERGENEKON’U DEMİŞTİ

Şimdi yeniden Hüseyin Gülerce’nin geçmişine bir kez daha dönelim. Gülerce, Zaman Gazetesi’nde, 6 Temmuz 2011 tarihinde “Futbolun Dokunulmazları” başlıklı yazısında, FETÖ’nün 3 Temmuz 2011 kumpasını şöyle anlatmıştı: “… Artık futboldaki Ergenekon’a da neşter vuruluyor. ‘Futbolda Ergenekon olur mu?’ sorusu bugün anlamsız bir sorudur. Vesayet varsa, darbecileri vardır. Darbeciler varsa, medyaları, işadamları, çeteleri, kozmik adamları vardır. Bu arada futbolun ağaları da kaybetmeye mahkumdur.”