Haftasonu hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Sabah saatlerinde Van, Bitlis ve Siirt çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege, gece saatlerinde Antalya'nın doğu ilçeleri ile Isparta çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Van ve Bitlis çevrelerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların gece saatlerinde Trakya'da yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. İşte il il hava durumu...

İL İL HAVA DURUMU

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde 3 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Marmara ile Kıyı Ege'de kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ile Kıyı Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli(30-50 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Soba ve baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

hava-durumu1
hava-durumu-2

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Trakya'da yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BURSA °C, 13°C

Az bulutlu, zamanla çok bulutlu

ÇANAKKALE °C, 15°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı

ISTANBUL °C, 14°C

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu

KIRKLARELİ °C, 13°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE

Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 8°C

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

DENİZLİ °C, 12°C

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

IZMIR °C, 15°C

Az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı

UŞAK °C, 9°C

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batı kesimlerinin çok bulutlu, gece saatlerinde Antalya'nın doğu ilçeleri ile Isparta çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde doğu ilçeleri sağanak yağışlı

KAHRAMANMARAŞ °C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu

MERSİN °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

ANKARA °C, 8°C

Parçalı ve az bulutlu

ESKISEHIR °C, 9°C

Parçalı bulutlu

KAYSERİ °C, 5°C

Parçalı bulutlu

SİVAS °C, -2°C

Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

BOLU °C, 5°C

Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden sonra çok bulutlu

DÜZCE °C, 10°C

Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden sonra çok bulutlu

SİNOP °C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden sonra çok bulutlu

ZONGULDAK °C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden sonra çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

AMASYA °C, 9°C

Parçalı bulutlu

GİRESUN °C, 13°C

Çok bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

SAMSUN °C, 13°C

Parçalı bulutlu

TRABZON °C, 12°C

Parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı, doğusunun çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Van ve Bitlis çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

ELAZIĞ °C, 4°C

Parçalı bulutlu

ERZURUM °C, 0°C

Çok bulutlu

HAKKARİ °C, 2°C

Çok bulutlu

VAN °C, 3°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı, sabah saatlerinde doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu ve Siirt çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR °C, 10°C

Parçalı bulutlu

GAZIANTEP °C, 12°C

Parçalı bulutlu

SANLIURFA °C, 14°C

Parçalı bulutlu

SIIRT °C, 6°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege açıklarında fırtına, Marmara ve Batı Karadeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden sonra batısı yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de güney ve güneybatı, doğusu güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), doğusu 5 (40 km/sa), akşam batısı gece doğusu 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle saatlerinde doğusunda 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, ilk saatlerde yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmurlu Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5(20-40 km/sa), öğle 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 1,5m, zamanla 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
EGE

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40km/sa), Orta ve Kuzey Ege 4 ila 6 (30-50 km/sa), kuzeyi öğle 5 ila 7 (40-60 km/sa), akşam açıkları 8 (70 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, öğle 3,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Az bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısı sağanak yağışlı Rüzgâr: Güney ve güneybatı, Doğu Akdeniz kıyıları kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğu, zamanla kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.