Sayıştay, İstanbullular ekmeği ucuza yesin diye kurulan İstanbul Halk Ekmek’i (İHE) inceledi. Hazırlanan raporda, İHE’nin üst düzey yöneticiler ve ailelerine özel sağlık sigortası yaptırdığı bilgisi yer aldı. Şirketin kasasından, sigortalar için bir yılda 84 bin TL ödendiği tespit edildi. Sayıştay raporlarına da yansıyan uygulama, SÖZCÜ’nün haberiyle gündeme geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) CHP’li Meclis üyeleri Nadir Ataman ve Hüseyin Sağ, uygulamayı soru önergesiyle İBB Meclis gündemine taşıdı.

‘CEPLERİNDEN ÖDESİNLER’


“İnsanın ailesine özel sağlık sigortası yapması güzel ama cebinden ödemek kaydıyla” diyen Ataman ve Sağ, önergede şu sorulara yer verdi: “İBB’ye bağlı hangi iştiraklerde çalışanların aileleri ile birlikte özel sağlık sigortaları bulunmaktadır? Bunlar için sigorta karşılığı ödenen rakam ne kadardır? Bu işleyiş ne zamandan beri devam etmektedir?” CHP’li Meclis üyelerinin önergesine yanıt İBB Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren’den geldi.

‘DAHA VERİMLİ OLMALARI İÇİN...’


Eren, İHE yöneticileri ile ailelerine özel sağlık sigortası yaptırılmasını “motivasyonlarını artırmak için” sözleriyle savundu. Eren şöyle dedi: “İHE, kanunlara uygun olarak, yönetim kurulu üyeleri ile toplu iş sözleşmesi kapsamı dışında kalan yöneticilerin motivasyonlarını artırarak, çalışmalarında daha etkin ve verimli olmalarını sağlamak amacıyla özel sağlık sigortası hizmeti satın alınmasına karar vermiştir.”

‘O ZAMAN HERKESE YAPILSIN’


CHP’li Nadir Ataman, Eren’in cevabı üzerine “Madem motivasyon için yapmışlar, İBB’nin 50 bin personeli, aileleri ve çocukları var. Onlara da yapılsın. İstanbul halkının parasıyla özel sağlık sigortası yaptırmışlar. Orada çalışanların herkes gibi sosyal güvenlik hakları var. Ekstra sigorta yapılacaksa herkese yapılsın" dedi.

[old_news_related_template title="Aile boyu sigorta skandalı" desc="Sayıştay incelemesinde inanılmaz bir skandal ortaya çıktı... Buna göre İstanbul Halk Ekmek'teki müdürler ve İSKİ, İETT, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, Yıldız Teknik Üniversitesi Yönetim Kurulu üyeleri ile bu kişilerin aileleri için özel sağlık sigortası yaptırıldığı belirlendi. İşlemin yıllık bedeli 84 bin TL oldu. Halk Ekmek'in Sayıştay'a verdiği cevapta, 'Çalışan memnuniyetini yüksek tutmak için bu uygulamayı yapılmıştır” denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/halkekmek.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/aile-boyu-sigorta-skandali-1815847/"]