Yeni İBB Başkanı Mevlüt Uysal göreve geldikten sonra yönetim kadrosunda ilk değişikliği danışman kadrosunda yapmıştı. Topbaş dönemindeki tüm danışmanlar görevinden istifa etmiş, basın danışmanlığı görevine yine Topbaş’ın daha önce basın danışmanlığı yapmış bir isim olan Ahmet Faruk Yanardağ getirilmişti. Yanardağ göreve getirildikten yaklaşık 4 ay sonra Uysal’ın basın danışmanı tekrar değişti ve İbrahim Keleş oldu. Keleş’in ismi dün İBB’nin resmi künyesine girdi. Ahmet Faruk Yanardağ’ın görevine “başkan danışmanı” olarak devam edeceği öğrenildi.

REFERANDUMDA KOORDİNATÖRLÜK YAPTI


1979 Erzurum doğumlu olan İbrahim Keleş, lisans eğitimini Basın Yayın Bölümü’nde tamamladı. 1998 yılında mesleğe foto muhabiri olarak başlayan İbrahim Keleş; muhabirlik, spikerlik, radyo programcılığı, televizyon programı yapımcı ve sunuculuğu, canlı-aktüel televizyon programı yönetmenliği yaptı. Reklam ve organizasyon alanında faaliyet gösteren özel bir firmanın genel müdürlüğünü yaptığı dönemde, birçok kamu kurum ve kuruluşu ile birlikte özel kuruluşun kurumsal kimlik ve kurumsal iletişim çalışmalarını ve uluslararası organizasyonları yönetti. Çok sayıda yerel seçim ve milletvekili genel seçiminde, basın danışmanlığı ve medya koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve referandum çalışmalarında ise İstanbul genelinde sürdürülen iletişim kampanyalarının koordinatörlüğünü yaptı.

KUT’ÜL-AMARE’NİN KİTABINI YAYINLADI


Keleş, Çanakkale (Çocuklar- Analar- Babalar), Osmanlı’nın Unutulan Zaferi Kut’ül-Amare, Mimar Sinan ve Su, 15 Temmuz Şahlanışı, Bir Paşa Bir Sultan (Sultan II. Abdülhamid Han ve Gaziosmanpaşa) kitaplarının yayın koordinatörlüğünü üstlendi. Tüketici Basın Derneği Genel Başkan Yardımcılığı, Tüketici Hakları ve Çevreyi Koruma Federasyonu Genel Sekreterliği, ÖNDER Genel Kurul Üyeliği, Uluslararası İstanbul Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Saraybosna Akademik ve Kültürel Araştırmalar Vakfı Meclis Üyeliği ile çok sayıda sivil toplum kuruluşunda yönetici ve gönüllü olarak çalışmalar yürütüyor.