Olay, Suriyeli Faraç El Abid’in polisi aramasıyla ortaya çıktı. Ağabeyinin durumundan endişelendiğini söyleyen Abid “Ağabeyim çocuklarını bana bıraktı. Bir saat sonra dönecekti. Evine gittim kan izleri vardı. Hayatından endişeliyim” dedi. Polis ekipleri bu ihbar üzerine olay yerine gitti. Kapı çilingir yardımıyla açıldı. İçeriye giren ekipler boğazı kesilerek öldürülen biri kadın 2 kişinin cesediyle karşılaştı. Bunun üzerine öldürülen adamın fotoğrafı ihbarcıya gönderildi. Ancak El Abid fotoğrafın kardeşine ait olmadığını söyledi. Ölen kadının ise yengesi olduğunu belirtti.

SURİYE’YE KAÇARKEN YAKALANDILAR


Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı. Olayın aldatma sebebiyle yaşanmış olabileceğini belirten polis, boğazı kesilerek öldürülen Halud H.’nın kocası Muhammed Al Abid'in peşine düştü. Araştırmalarda Muhammed Al Abid'e yardım eden bazı şüpheliler de tespit edildi. Çalışmalarda şüphelilerin Gaziantep üzerinden Suriye’ye kaçacağı anlaşıldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler Muhammed Al Abid ile 6 şüpheliyi Düzce’de otobüste gözaltına aldı.

ALDATMA İDDİASI


Şüphelilerin sorgusunda olayın detayları ortaya çıktı. İddiaya göre, Halud H.'nin kocasının evde olmadığı sırada eve bir erkek girdi. Durumu Muhammed Al Abid'in yakınları fark etti. Bunun üzerine Halud H.’nin kardeşi Hasan Al H. ile kocasının yakınları eve girdi. İki kişi de Suriyeli kadının kocasına haber verdi. Beş kişi eve girerken 2 kişi de gözcülük yaptı.

ÇOCUKLARI EVDEYKEN ÖLDÜRÜLDÜ


İddiaya göre şüpheliler Halud H. ve kimliği belirlenemeyen erkek şahsı önce darp etti. Daha sonra bıçakla yaraladı. Ardından da ikilinin boğazını kesti. Halud H. ve kimliği belirlenemeyen Suriyeli erkek öldürüldü. Cinayet sırasında Halud H.’nin biri 3 yaşında 2 çocuğunun da olay yerinde olduğu ortaya çıktı.

İHBARCI DA OLAY YERİNDEYDİ


Elde edilen bilgiler doğrultusunda; cinayet sırasında “Ağabeyimin hayatından endişeliyim” diyen ihbarcı Faraç El Abid’in de orada olduğu ortaya çıktı. Şüphelinin yalan beyanda bulunarak polisi yanıltmaya çalıştığı anlaşıldı. Bunun üzerine Faraç El Abid de gözaltına alındı.

KARDEŞİ DE YAKALANDI


Polis, cinayeti öldürülen Halud H.’nin kardeşi ile Suriyeli kadının kocasının işlediği iddialarına ulaşıldı. Düzce’deki otobüste yakalanamayan şüphelinin peşine düşen ekipler, boğazı kesilen kadının kardeşi Hasan Al H.’yı Gaziantep’te yakalamayı başardı.

İŞLEMLERİ SÜRÜYOR


Gözaltına alınan şüphelilerin Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.