CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 9-10 Mart tarihlerinde yapılacak tüzük kurultayında değişiklik isteyen üyelere imza çağrısında bulundu. İnce ‘’Türkiye Cumhuriyeti için Anayasa ne ise, CHP için de parti tüzüğü odur’’dedi ve ‘’2014’de Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sürecindeki hataya tekrar düşülmemesini’’ istedi.

‘’CHP çoğunlukçu, baskıcı, otoriter, özgürlükleri kısıtlayan AKP iktidarına karşı özgürlük, adalet, çoğulcu demokrasi vaat eden bir siyasi parti olarak kendi iç işleyişini belirleyen tüzüğünde bu iddialarında tutarlı ve inandırıcı olduğunu ortaya koymak zorundadır’’ diyen İnce şu açıklamayı yaptı:

2014’DEKİ HATA

‘’Parti içi demokrasinin hayata geçirilmesi, üyelerimizin karar alma süreçlerinde etkin olarak katılması sosyal demokrat bir parti için olmazsa olmaz ilkelerden biridir. Tüzüğümüzde Cumhurbaşkanı adayımızın nasıl belirleneceğine ilişkin bir düzenleme yoktur. Bu eksikliği ortadan kaldırmak, 2014’teki gibi bir Cumhurbaşkanı adayı belirleme hatasına düşmemek için önerimiz Cumhurbaşkanı adayımızın partimize kayıtlı 1 milyon 250 bin üyemiz tarafından belirlenmesidir.

Milletvekili adaylarımızın da önseçimle belirlenmesi ve iki seçimde partimizi birinci parti yapamayan Genel Başkanın görevi bırakmasına yönelik tüzük değişikliği önerimize de, partimize kayıtlı üyelerimizin imzalarıyla destek olmalarını bekliyoruz. Tüzük Değişikliği önerimizi imzalayan üyelerimizin imzalı dilekçelerini Muharrem İnce TBMM/Ankara adresine göndermelerini rica ediyorum.’’