İstanbul Cinayet Şube Müdürlüğü ekipleri, Arnavutköy ilçesinde, öldürüldükten sonra ağızları koli bandıyla kapatılmış olarak bulunan Suriyeli 1 buçuk aylık hamile 40 yaşındaki Nısrın K. ile Lübnanlı eşi Muhammet Bachr olayıyla ilgili çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında çiftin yanında çalışan yanında Suriye uyruklu İmadeddin E. ile Mhd Alaa K. mercek altına alındı. Yapılan incelemeler sonucu 11 Şubat'ta çiftin Başakşehir'deki evlerinde iki şüphelinin çifti etkisiz hale getirerek kiralık bir araçla Esenyurt'ta bir adrese götürdükleri tespit edildi.

 

ESENYURT'TA ÖLDÜRÜP CESEDİ ARNAVUTKÖYE GÖTÜRMÜŞLER!


İddialara göre Esenyurt'taki evde İmadeddin E.'nin çekiçle çifti öldürdükten sonra Arnavutköy'e attığı ortaya çıktı. Belirlenen adreste yapılan incelemelerde, alınan kan örnekleri incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuvarına gönderilirken, İmadeddin E. ile Mhd Alaa K. birlikte 9 şüpheli gözaltına alındı.

FOTO:SÖZCÜ - Gözaltına alınan 9 şüpheliden 5'i adliyeye sevk edildi. FOTO:SÖZCÜ - Gözaltına alınan 9 şüpheliden 5'i adliyeye sevk edildi.


Emniyette cinayeti işlediğini itiraf eden İmadeddin E.'nin ifadesinde " Nısrın K. ile Lübnanlı eşi Muhammet Bachr'ın Suriyeli kadınları para karşılığında zengin Araplara Muta nikâhı yaparak evlendiriyolardı. Benim de eşimi Muta nikahıyla başkasıyla evlendirmek istedikleri için öldürdüm" dediği öne sürüldü. Gözaltına alınan 9 şüpheliden 5'i adliyeye sevk edildi.

MUTA NİKAHI NEDİR?


İslam dünyasının bazı mezheplerinde görülen, kadınla erkeğin belli bir süreliğine evli  kalmalarına olanak sağlayan dini nikaha 'muta nikahı' deniliyor. Ücret karşılığı belirli bir süre birlikte yaşama ve cinsel birlikteliği de kapsayan Muta uygulamasının nikah ile ilişkilendirmesine günümüzde yoğun eleştiriler geliyor. Dini otoritelere göre; ticari bir anlaşmaya benzeyen Muta, sözleşmeli evliliklerle benzerlikler taşıyabilir, ancak mutayı geleneksel evlilik kurumu ile ilişkilendirmek, anlaşma karşılığı verilen ücreti de evlilikteki  mehir olayı ile bağlantılamak sosyolojik gerçeklerle ve nesnellikle bağdaşmayan bir durum.