Yüksel ŞENGÜL

Milyonlarca kişi İYİ Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan’ı 2015’teki genel seçim öncesinde çok daha yakından tanıdı, hizmetlerini alkışladı. Atatürkçüydü ve kız çocuklarının ‘eşit birey’ olabilmesinin yolunun eğitimden geçtiğini biliyordu. Kaymakam ve Vali olarak eğitime katkıları nedeniyle Türkan Saylan ve Aziz Sancar’ın kazandığı 100 bin dolarlık Vehbi Koç Vakfı ödülü ona da verildi. Evli ve üç çocuk babasıydı ama bu paranın kuruşuna dokunmadan valisi olduğu Sakarya’ya okul yaptırdı. Trabzon Valiliği sırasında ‘Yılın Valisi’ seçildi, yöntemleri, okul öncesi eğitim alanında Birleşmiş Milletler UNICEF literatürüne ‘Nuri Okutan Modeli’ olarak geçti. Okutan döneminde Şanlıurfa okul öncesi eğitimde Türkiye’de 5. oldu. Derken, hükümetle ters düşünce Şanlıurfa Valiliği’nden 2011’de kızağa çekildi. Hiç dert etmedi, mücadelesine devam etti. MHP’den Isparta Milletvekili seçildi, ardından İYİ Parti’ye geçtiğini açıkladı.

Nuri Okutan’la Türkiye’nin gündemiyle ilgili konuları konuştuk.

SAKARYA’DA OKUL ÖNCESİ EĞİTİME KATKI VERDİ Sakarya Valiliği döneminde, okul öncesi eğitime katkıları nedeniyle Türkan Saylan ve Aziz Sancar’ın kazandığı 100 bin dolarlık Vehbi Koç Vakfı ödülünü kazanan Okutan, o para ile annesi adına okul yaptırdı. SAKARYA’DA OKUL ÖNCESİ EĞİTİME KATKI VERDİ
Sakarya Valiliği döneminde, okul öncesi eğitime katkıları nedeniyle Türkan Saylan ve Aziz Sancar’ın kazandığı 100 bin dolarlık Vehbi Koç Vakfı ödülünü kazanan Okutan, o para ile annesi adına okul yaptırdı.


- Artık gözler 2019’daki cumhurbaşkanlığı seçiminde. Sayın Meral Akşener aday olursa ne olur, olmazsa ne olur?

Sayın genel başkanımızın cumhurbaşkanlığına aday olmasını istiyoruz. Her parti adayını çıkarmalıdır. Sayın cumhurbaşkanı her seçimde blok oluşturuyor, bunu hep yapıyor. 'Ergenekon' diyor yapıyor, 'Başörtüsü' diyor yapıyor. Şimdi de 'Afrin' diyecek, 'Suriye' diyecek, onları kullanacak seçimde. Bizim önerimizin özeti şudur; her parti kendi adayını çıkarsın, ittifakı millet yapsın.

- Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ne yazık ki yapılan siyasi hataları sürekli ordumuz düzeltiyor. Bir dönem terör örgütlerine dokunmasınlar diye orduya emirler veriliyordu. 15 Temmuz sonrasında yaralı olan ordumuz, yine siyasetin hatasını düzelterek terör yuvalarını temizlemeyi başardı. Siyasetin Irak'ta ve Suriye'de yaptığı hataları da ordu düzeltmeye çalışıyor. Türk Ordusu’nun gücünü görüyorlar işte. Türkiye’nin, içte ve dışta yaşadığı problemlere kaynaklık eden AKP iktidarını demokratik yollarla değiştirmesi gerektiğine inanıyorum. Bu iktidar 15 yıldır Türkiye’ye patinaj yaptırıyor. Sadece sözde “Çözüm Süreci” sonrası yapılan mücadelede bin 700 şehit verdik. Bunun siyasi bir faturası olmaz mı?