Sefaköy Sultan Murat Merkez Camisi imamı İsmail Sevimli, geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in photoshoplu ve sahte fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşmış, Akşener'i montaj ile FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile yan yana getirdiği görsel için, "Bu resme iyi bakın, oy verecekler görsün” diye yazmıştı. Bunun üzerine İYİ Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Mustafa Bilgili devlet memuru olan cami imamı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Bilgili, “İsmail Sevimli’nin ibadethanede yoğun siyaset yaptığına dair şikayetler tarafımıza ulaştı. Somut delil olarak kendi sosyal medya hesabından photoshop'lu sahte görseller paylaşarak genel başkanımız Meral Akşener’e iftiralar attığını belgeledik. İlçe Müftüsü Mustafa Kara ile de görüşerek, ikaz edilmesini ve idari yaptırım istedik. Avukat arkadaşlarımızla birlikte Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Kanunun idari, hukuki ve adli olarak kamu yararı adına sonuna kadar takipçisi olacağız. Camiler Allah’ın evidir. Camiler hepimizindir” açıklamasını yapmıştı.

[old_news_related_template title="Akşener'e çirkin saldırı! Jet suç duyurusu... | Son dakika haberleri" desc="Sefaköy Sultan Murat Merkez Camii imamı İsmail Sevimli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in photoshoplu ve sahte fotoğraflarını sosyal medyadan paylaştı. İmam, Akşener'i montaj ile FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile yanyana getirdi ve “Bu resme iyi bakın, oy verecekler görsün” diye yazdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/aksener880dha1-1_16_9_1519304464.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/aksenere-cirkin-saldiriya-suc-duyurusu-2240634/"]

Bugün, imam İsmail Sevimli'nin görevli olduğu camiye gelerek cuma namazı kılan İyi Partililer, Afrin'de şehit düşen askerler için lokma dağıttı.

whatsapp-image-2018-02-23-at-16-54-01

Emniyet görevlileri olası bir tatsızlığa karşın güvenlik önlemleri alırken imam Sevimli, görevli olduğu camiye gelmedi. Lokma dağıtımına katılan partililer arasında İstanbul İl Başkan Yardımcısı Fatih Savaş Yılmaz, İl Yönetim Kurulu üyesi Hafız Şirazi Kaba, Avcılar İlçe Başkanı Ruhiye Ayla Demir, Bahçelievler İlçe Başkanı Hamdi Karakaya, Sultan Murat Mahallesi muhtarı Faruk Demir de vardı.

whatsapp-image-2018-02-23-at-16-56-19İYİ Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Mustafa Bilgili, "Üzücü hadisenin ilçemizin en güzide mahallelerinden Sultan Murat Mahallesi'nde bulunan bir camide hizmet yapan din görevlisi tarafından gerçekleştirilmiş olması mahalle sakinlerimizi rencide etmiştir. Genel başkanımız Meral Akşener'e hakaret edilmesinin yanı sıra iftira atılması hem mahalleliyi hem de cami cemaatini üzmüştür. Mahalle halkımızın ve cami cemaatinin olaydan etkilenmemesi için şehitlerimizin hayrına lokma dağıtım etkinliğimizi Sultan Murat Merkez Camisi'nde gerçekleştirdik. Mahalle halkımız, cami cemaatimiz ve cami derneğimizle birlik ve beraberliğimiz daha anlamlı bir hal aldı. Karşılıklı memnuniyet duyduk” diye konuştu.

whatsapp-image-2018-02-23-at-16-56-17


whatsapp-image-2018-02-23-at-16-54-08

İYİ Partililerin Afrin şehitleri için lokma dağıttığı sırada polis olası bir tatsızlık için önlem aldı.

whatsapp-image-2018-02-23-at-16-54-17