İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, önceki ay “fuhuş baronu” olarak bilinen Hakan Ato'ya yönelik operasyon düzenledi. Baskınlarda İstanbul'da masaj salonu görüntüsüyle fuhuş yaptırılan 13 mekan işleten Hakan Ato ve 19 adamı, gözaltına alındı. Ato'nun 56 dairesi, 8 lüks otomobil ve 1 motosikletine de tedbir koyuldu. Organize Polisi, daha önce üç kez operasyon düzenlenen Hakan Ato şebekesinin bazı kamu görevlileriyle ilişkilerini de belirledi. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, iddiaların üzerine gidilmesi için talimat verdi. Takip esnasında, 11 polisin şebeke ile ilişkileri tespit edildi.

 

[old_news_related_template title="Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü gözaltına alındı" desc="İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube ekiplerince düzenlenen operasyonda, görevden alınan eski Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 11 polis ve 5 sivil gözaltına alındı. Zanlılar rüşvet almak ve görevi kötüye kullanmakla suçlanıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/mudur_16_9_1518689298.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/kadikoy-ilce-emniyet-muduru-gozaltina-alindi-2222313/"]

İKİ KADININ İDDİASI


Araştırmalarda ifadesi alınan ve Hakan Ato'nun yanında çalıştıkları öne sürülen 2 eskort kadın, eski Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü hakkında bazı iddialarda bulundu. İddiaya göre kadınlardan biri eski Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu ile birlikte olduğunu ve masaj salonlarına dokunmaması için para verdiğini söyledi. O anları da kameraya kaydettiğini öne sürdü. Organize birimleri bu iddiaları da araştırdı. Ancak, kadının iddia ettiği görüntülere ulaşılamadı. Saatlerce incelenen güvenlik kamera görüntülerinde de bu iddialarla ilgili somut delillere ulaşılamadı.

SERBEST KALDI


Polis ekipleri çalışmaların ardından, savcılığın operasyon talimatı üzerine harekete geçti. Hakkında yakalama kararı olan eski Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu, 11 polis memuru, 1 emekli memur gözaltına alındı. Şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İşlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Hakkında somut delil olmadığı öne sürülen eski Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu, serbest bırakıldı.

TERÖR SALDIRISINDA YARALANMIŞTI


Kadıköy İlçe Emniyet Müdürülüğü öncesinde Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü yapan İbrahim Kocaoğlu, 2 yıl önce Beşiktaş Vodafon Arena yakınlarında meydana gelen terör saldırısına yaralanmıştı.