‘Erzincan Ergenekon’u kumpasında gizli tanık olan ‘Efe’ kod adlı ‘Keneci’ savcı Bayram Bozkurt, itiraflarda bulundu. Polisten kaçarken ayağını kıran ve daha sonra tutuklanan Bozkurt, dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner aleyhine gizli tanıklık yapınca, açılan soruşturmada hakkında ihraç talebinde bulunulacağını FETÖ’cü Yargıtay Hakimi Aydın Eser’den öğrendiğini belirtti. Bozkurt “Eser, ihraç olmaktansa istifa etmemin daha uygun olacağını söyledi. Bunun üzerine AKP Gaziantep Milletvekili Mahmut Durdu ile birlikte Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e giderek görüştüm. Bana ‘İhraçtansa istifa et, daha iyidir’ dedi, ben de istifa dilekçesi verdim ve aynı gün kabul edildi” dedi. İzmir’de ifade veren Bozkurt şunları söyledi:

Sadullah Ergin Sadullah Ergin


SANA KUMPAS KURULACAK: “Munzur” Kod isimli tanığın ifade verdiği gün, Erzincan’da polis Fatih, yanıma gelerek, bana bir kumpas kurulacağını, arabama silah konulacağını, bu sebeple Erzincan’dan geçici bir süre ayrılmamın iyi olacağını söyledi. 10 gün rapor alarak Nevşehir’deki Asya Termal Otel’e gittim. Bu süreçte Erzincan soruşturmaları nedeniyle ortalık karışınca huzursuz olup 3,5 ay rapor aldım. Erzincan’a dönmemden kısa bir süre sonra HSYK beni geçici yetkiyle Malazgirt Savcılığı’na gönderdi. Orada 10 aya yakın süre çalıştım. Bu arada İlhan Cihaner tutuklandı.

YARGI İMAMI ÇAĞIRMIŞ: Sonrasında avukat arkadaşım Mehmet D., beni arayarak acil biçimde Ankara’ya gitmem gerektiğini söyledi. Mehmet D., Yargıtay Tetkik Hakimi Aydın Eser (FETÖ yargı imamı) ile arkadaştır. Cemaatten tanışırlar. Aydın Eser benimle görüşmek istediğini Mehmet D. üzerinden iletmiş. Ankara’ya giderek Yargıtay’da Eser ile görüştüm. Eser, müfettişin benim hakkımda 2 kez ihraç, 3 kez yer değiştirme cezası istediğini, bu sebeple ihraç olmamak için istifa etmemin daha uygun olacağını söyledi.

İSTİFA ET: Eser’in bu talebini teyit etmek için AKP Gaziantep Milletvekili Mahmut Durdu ile birlikte Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüşerek nasıl davranmam gerektiğini sordum. O da bana ‘ihraçtansa istifa et, daha iyidir’ dedi. Bunun üzerine bakanlığa giderek istifa dilekçemi verdim. Aynı gün istifam kabul edildi. Daha sonra Eser’in yanına giderek istifa ettiğimi, bir avukatın yanında çalışacağımı söyledim.