Almanya'daki çeşitli kaynaklar daha önce Kılıçdaroğlu'nun ziyareti sırasında Baykal'ın özel olarak ayarlanan bir odaya getirileceğini ve burada bir görüşme olacağını açıklamıştı.

Ancak bu görüşme gerçekleşmedi. Bunun yerine Baykal'ın doktoru Marc Schaan, Kılıçdaroğlu'na Baykal'ın kızı Aslı Baykal'la birlikte bilgi verdi.

Kapıda bekleyen gazeteciler de Baykal'la görüşme gerçekleşmediğini duyunca şaşırdı. Kılıçdaroğlu, yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından çıkışta gazetecilere açıklama yaptı.

[old_news_related_template title="Deniz Baykal tedavi için Almanya'ya gitti" desc="CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal tedavi için Almanya'ya gitti. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın tedavisine Almanya'da devam edileceğini söyledi. İbiş Baykal'ın Almanya'ya gitmeden önceki sağlık durumunu şöyle değerlendirdi: Sabah 6'da tedavi için uğurladık Almanya'ya. Bilinci açıktı, sol taraftaki kuvvet kaybı dışında durumu iyiydi. İnanıyorum ki sayın Baykal'ın yürüyerek geri geldiğini göreceksiniz. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise bu haftaki parti grup toplantısındaki konuşmasında; 'Bugün Deniz Baykal'ı Almanya'ya yolcu ettik. Bütün dualarımız Deniz Baykal'la. İnşallah kısa sürede sağlığına kavuşur ve o da bizim aramızda yerini alır. Gönlü burada. O çünkü yıllarını cumhuriyet için verdi.'" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/deniz-baykal-dha-487-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/deniz-baykal-tedavi-icin-almanyaya-gitti-2118405/"]

CHP lideri, “Arkadaşlar, Deniz Bey'in sağlığı hakkında bilgi aldık. Kendisinin durumu iyi... Ay başında Türkiye'ye dönecek. Meclis'te kendisine ihtiyacımız var. Yol gösterici biri olarak bu olağanüstü günlerde kendisinin tecrübelerine ihtiyacımız var” dedi.

Kılıçdaroğlu, Baykal'la görüşme gerçekleşmeyince Münih'te CHP birlik başkanlarıyla bir araya geleceği yemeği iptal etti. Uçuş saatini dört saat önce çeken CHP lideri, Türkiye'ye dönüş yaptı.

“BABAM HER GÜN SÖZCÜ OKUYOR”

Deniz Baykal'ın sağlığıyla yakından ilgilenen kızı Aslı Baykal, klinik önünde SÖZCÜ'yü görünce “Babam her gün SÖZCÜ'yü internetten okuyor. Size onun adına selamlarımı iletiyorum” dedi. Aslı Baykal, "Yılmaz Özdil'in kitabını Mutlaka babama vereceğim” dedi.

“SÖZCÜ olarak patronumuz ve tüm arkadaşlarımız adına geçmiş olsun demeye geldik” deyince Aslı Baykal teşekkür etti ve “Gerçekten durumu şu anda müsait değil ama her gün SÖZCÜ'yü takip ediyor. Size onun adına selamlarımı iletiyorum” dedi.

Murnau Kliniği'nde Deniz Baykal toplam iki ay kalacak. Baykal'la, daha önce İbrahim Tatlıses'i de tedavi eden Dr. Marc Schaan onunla ilgileniyor. Klinik, Almanya'nın tatil ve kayak bölgesi Garmisch-Partenkirchen'de bulunuyor.