Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Bitlis il kongresinde yaptığı konuşmada, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na yüklenmiş ve "Ey Bay Kemal, şimdi kongre yapıyorsun. PYD, YPG terör örgütü müdür, yiğitsen açıkla, PKK terör örgütü müdür yiğitsen açıkla. Açıklayamazsın çünkü sen onların Meclis'teki temsilcileriyle kol kola dolaşan birisin" demişti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da bu sözlere partisinin grup toplantısında yanıt verdi. Kılıçdaroğlu “50 sefer söyledim, bir defa daha söyleyeyim. Meydanlarda, gazetelerde söyledim. Bunlar terör örgütüdür. Ben söyledim. Peki sen gerçekten yiğit misin değil misin? Sen de yiğitsen karşıma çıkarsın Recep Bey, karşıma çıkarsın” diye konuştu.

PYD lideri Salih Müslim'in defalarca Türkiye'ye geldiğini hatırlatan KIlıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Yalan Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden adama yakışmaz, bir partinin genel başkanına yakışmaz. Çıkacaksın önce milletten özür dileyeceksin. Sen IŞİD’e kol kanat gererken, silah gönderme diye seni uyarıyordum.Sen hala El Nusra terör örgütü müdür değil midir söyleyemiyorsun. Şimdi ben ona bir soru sorayım. PYD’nin terör örgütüne olduğuna ilişkin ilk karar, Mardin’de çıkıyor 17 Eylül 2014. Burada PYD terör örgütü olarak tanımlanıyor, arkasından olay Yargıtay’a geliyor. 16’ncı ceza dairesi, burada da diyor ki 'Evet PYD/YPG/PKK terör örgütüdür' diyor. 21 Mayıs 2015’te. Bir mahkeme kararı, PYD’nin terör örgütü olduğunu kabul ediyor. Hem alt mahkeme hem Yargıtay. Şimdi bu karardan sonra, bunlar PYD’nin Başkanı Salih Müslim’i Ankara’ya davet ediyor. Şimdi ben sana soruyorum. Bay Recep, gözlerinden öptüğüm Recep. Sen mahkeme kararına rağmen Yargıtay kararına rağmen terör örgütü saymasına rağmen, sen hangi vatansever duygularla Salih Müslim’i Ankara’ya davet ettin? Ayağına halılar serdin. Yiğitsen açıkla, şerefliysen açıkla. Açıklayabilir mi? Emin olun tık çıkmaz.“

"BÜTÜN CUMHURİYET SAVCILARINI GÖREVE DAVET EDİYORUM”


Cumhuriyet savcılarına da seslenen Kılıçdaroğlu “Ey Amerika diye bağıran sayın Cumhurbaşkanı. Ey Recep Tayyip Erdoğan sen PYD’nin liderini Ankara’ya davet ettin. Sen terör örgütünün üyesi olduğunu bilmiyor muydun? Eğer terör örgütüyse senin onu tutuklaman gerekmiyor muydu? AKP’nin yöneticileri, iktidar sahipleri terör örgütüne açıkça yardım ve yataklık yapmışlardır. Bütün cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum.” diye konuştu.

FOTO:Reuters - Salih Müslim, Ankara'ya gelerek devletin üst düzey yetkilileri ile bir dizi görüşme yapmıştı. FOTO:Reuters - Salih Müslim, Ankara'ya gelerek devletin üst düzey yetkilileri ile bir dizi görüşme yapmıştı. Müslim Türkiye'ye 'bilinen' son ziyaretini 2015 yılının Haziran ayında gerçekleştirmişti.

“SALİH MÜSLİM’İ KİM DAVET ETTİYSE ONLAR TERÖR ÖRGÜTÜYLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDEDİRLER”


Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben ona diyorum ki sen FETÖ’ye PKK’ya El Nusra’ya IŞİD’e yardım ve yataklık yaptın, tık yok. Mahkemeye dahi veremiyor. Mahkemeye versin beni, veremiyor. Sen terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptın diyorum, tık yok. Mahkemeye veremiyor. Mahmut Tanal karşımda oturuyor. Salı günü dilekçeni ver. Erdoğan’ın yardım ve yataklık yaptığına dilekçeni ver. Salih Müslim’i kim davet ettiyse onlar terör örgütüyle işbirliği içindedirler.Sosyalist enternasyonalde YPG ile ilgili verdiğimiz mücadeleden bunların haberi yok. Biz nasıl mücadele ediyoruz orada, onlar bizi kendileri gibi sanıyorlar. Biz vatanseveriz. Biz onları vatansever olarak görmüyoruz. Onlar kendi ülkelerinin çıkarlarını değil kendi çıkarlarını savunur onlar."

[sozcu_dailymotion_video id="x6db609">