Adana'da yaşanan içler acısı tecavüz vakasından sonra kimyasal hadım yeniden gündemde.  Kimyasal hadım; Birleşik Krallık, Polonya, Moldova, Estonya, Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Avustralya, Hindistan, İsrail, Rusya, Güney Kore gibi ülkelerde yakın zamanlarda çeşitli cinsel saldırı vakalarında kullanıldı.

Kimyasal hadım yönteminde çeşitli kimyasallar kullanılarak yapılan hadım etme işleminde mahkumlara belirli aralıklarla ilaç veriliyor. Hükümet tarafından dillendirilen kimyasal hadım ile ilgili merak edilenleri derledik. Kimyasal Hadım ne demek? Kimyasal hadım nasıl kullanılır? İşte yanıtları...

KİMYASAL HADIM YÖNTEMİ NEDİR VE NASIL UYGULANIR?

Kimyasal hadım yönteminde diğer hadım şekillerinde olduğu gibi penis ve testisler kesilmiyor. Kimyasal hadım yönteminde çeşitli kimyasallar kullanılarak yapılan hadım etme işleminde mahkumlara belirli aralıklarla ilaç veriliyor. Haplar ve iğneler sayesinde cinsel saldırı suçunda bulunan suçlunun testosteron hormonu azaltılıyor ve cinsel isteği ortadan kaldırılıyor.

kimyasal hadım nedir

DÜNYADA KULLANAN ÜLKELER

Türkiye'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kimyasal hadım; Birleşik Krallık, Polonya, Moldova, Estonya, Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Avustralya, Hindistan, İsrail, Rusya, Güney Kore gibi ülkelerde yakın zamanlarda çeşitli cinsel saldırı vakalarında kullanıldı.

[old_news_related_template title="Adalet Bakanı Gül'den 'kimyasal hadım' açıklaması! " desc="Adalet Bakanı Abdülhamit Gül 'kimyasal hadım'ın yeniden gündeme gelebileceğini açıkladı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/sondakika-7_16_9_1519116729.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/adalet-bakani-gulden-kimyasal-hadim-aciklamasi-2234316/"]

KİMYASAL HADIM İLE İLGİLİ DAHA ÖNCE ATILAN ADIMLAR

Ceza İnfaz Kanunu’da yapılan değişiklikle cinsel dokunulmazlığa karşı suçlarda verilecek cezalar belirlenmiş, uygulmaya ilişkin yönetmelik çıkarılması düzenlenmişti. Yasada belirtilen bazı durumlar hariç bu suçlardan dolayı hapis cezasına mahkûm olanlar hakkında, cezanın infazı sırasında ve koşullu salıverildikleri takdirde denetim süresi içinde, şu tedavi veya yükümlülüklerden bir veya birkaçına infaz hâkimi tarafından karar verilmesi hükme bağlanmıştı:

a) Tıbbi tedaviye tabi tutulmak

b) Tedavi amaçlı programlara katılmak

c) Suçun mağdurunun oturduğu ve çalıştığı yerleşim bölgesinde ikamet etmekten yasaklanmak

d) Mağdurun bulunduğu yerlere yaklaşmaktan yasaklanmak

e) Çocuklarla bir arada olmayı gerektiren bir ortamda çalışmaktan yasaklanmak

f) Çocuklar hakkında bakım ve gözetim yükümlülüğünü gerektiren faaliyet icra etmekten yasaklanmak