CHP’nin İstanbul İl Başkanlığı’na seçilen Dr. Canan Kaftancıoğlu hakkında sosyal medyadaki bazı paylaşımlar nedeniyle cumhuriyet savcılığı tarafından inceleme başlatıldı. Büyük bir iftira kampanyasıyla karşı karşıya olduğunu söyleyen Kaftancıoğlu, “Siyasette, inandığım şeyleri söylemeye devam edeceğim” dedi. Sosyal medyadaki bazı fotoğraf paylaşımları ve atılan tweet’lerin yarısının yalan ve yanlış olduğunu belirten Kaftancıoğlu, SÖZCÜ’ye şu açıklamaları yaptı:

“O BEN DEĞİLİM”

Sosyal medyada, kim olduğunu bilmediğim Gezi olayları sırasında çekildiği belirtilen bir kadın fotoğrafı yüzünden linç ediliyorum. Önce belirteyim: Taş atarken görüntüleri çekilmiş kadın kesinlikle ben değilim. Taş atan kadınla uzaktan yakından ilgilim yok. Orada ironik bir durum var: Sosyal medyada eşim bu fotoğrafın altına ‘Yakaladım’ diyor, ben de ‘Hay Allah’ deyip gülen surat işareti yolluyorum.

Benim ‘Mustafa Kemal’in askeri olmayı reddettiğim’ yazılıyor. Kelime ve kavramlara takılmamak lazım. Mustafa Kemal’in askerini militarist bir söylem olarak kabul ettiğim için ‘Mustafa Kemal’in yoldaşları’ demeyi daha uygun buldum. Yoldaşların içine askeri de, sivili de herkes girer ama ‘yoldaşı’ yok edip, karalama kampanyasını bu yolla sürdürüyorlar. Atatürk üzerinden siyaset yapan sahte Atatürkçüler var. Ben, gerçek Atatürkçü ve onun yoldaşıyım.

“KIZIMI DA ALET ETTİLER”

Haksız bir kampanya yürütülüyor. Bunlardan biri de ailemle Yunanistan’a gittiğimizde çekilen bir fotoğraf... Eşim, bir müzenin önünde kızımın selam verirken çekilmiş bir fotoğrafını çekmiş. Fotoğrafta Yunanistan bayrağı da görülüyor. O zaman 6 yaşında olan çocuğumun bu görüntüsü için ‘Yunanistan’daki partizanlara selam olsun’ yazılmış. Biz, kime selam verip verilmeyeceğini çok iyi biliriz.

“KAVRAMLARA TAKILMAYIN”

2012 yılında İstanbul’da Ermeni Soykırım yürüyüşü vardı. Yürüyüşün başladığını yazmışım. Kelime ve kavramlara takılmadan, olayın özüyle ilgilenilmesi gerekir. Soykırım tweet’ini de hatırlamıyorum. Bu konuda geçmişe dönük arkadaşlarımız bir çalışma yapıyor. Ola ki o cümleyi ben yazmış olsam bile o siyasi partiyi değil beni bağlar.

“DAHA ÇOK SALDIRACAKLAR”

Kongre konuşmamda da bazı eleştirileri cevaplandırdım. Bana saldırıyorlar, daha da çok saldıracaklar. Bunlardan korkmuyorum ve yılmayacağım. Korku, bazı çevreleri harekete geçirdi. Saray rejiminden kurtulmanın yolu, İstanbul’da partimizin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve çok sayıda ilçemizde belediye başkanlığını kazanmamızdan geçecek. Çok çalışacağız ve başkanlıkları da kazanacağız.

“CUMHURİYETE BORÇLUYUM”

Ben, siyasette inandığını söyleyen birisiyim. Bir köyde doğmuş, cumhuriyetin kurduğu okullarda öğrenim görmüş, doktor olmuş, Atatürk’ün kurduğu siyasi partinin İstanbul İl Başkanlığı’na seçilmiş bir kadın olarak Atatürk’ün gerçek anlamda yol arkadaşıyım. Bu görevde bulunuşumu da Atatürk ve cumhuriyetimize borçluyum. CHP’nin parti programını, tüzüğünü biliyorum.

04ozgur15cm

Özel: İstanbul’u alacağız


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Canan Kaftancıoğlu’na yönelik soruşturmaya tepki gösterdi. Özel, “İstanbul’u alma iddiasını ortaya koyan genç bir kadın, il başkanı seçildi. Bu konudaki umut dalgası, sarayın dizlerini titretmiş. Bugün eğer iktidar partisine yakın gazeteler, yalan manşetlerle başkanımıza saldırıyorsa bu CHP’nin İstanbul iddiasının ne kadar güçlü olduğunun kanıtıdır. Daha çok korkacaklar. İstanbul’u alacağız” dedi.