İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Oto Hırsızlık Büro ekipleri, otomobilleri çalınan vatandaşların ihbarlarını değerlendirerek çalışma başlattı. Çalışma kapsamında liderliğini S.S.'nin yaptığı 15 kişilik oto hırsızlık şebekesi belirlenerek takibe alındı.

İddialara göre takibe alınan 15 kişilik oto hırsızlık çetesinin çalacakları araçlar için özel düzenek hazırladığı öğrenildi.

Belirledikleri araçların kapılarını özel düzenekle açan çete üyeleri, ardından aracın beyin mekanizmalarını değiştirerek çaldıkları belirlendi. Ele geçirdikleri araçlardan bazılarını Eyüpsultan, Ataşehir ve Beykoz'da kiraladıkları depolarda parçaladıkları tespit edildi. Çaldıkları bazı lüks araçları sahte belge ve plaka düzenleyerek TIR'larla Şırnak ve Adıyaman'a götürdükleri ve orada satmaya çalıştıkları ortaya çalıştıkları ortaya çıktı. Yaklaşık 6 süren teknik ve fiziki takibin ardından çete üyelerinin çaldıkları araçları bir TIR'la Şırnak Sİlopi'ye göndereceklerini belirleyen Oto Hırsızlık Büro ekipleri harekete geçti.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

KAÇARKEN BACAĞINI KIRDI


Takibe alınan TIR Kurtköy civarında durdurularak arama yapıldı. Yapılan aramalarda TIR'dan çalıntı 3 araç ele geçirildi. Öte yandan ekipler İstanbul, Adıyaman ve Şırnak'ta belirlenen adreslere 31
Ocak'ta "Yarasa" ismi verilen eş operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında çete lideri S.S. ile birlikte 15 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon esnasında evinin 2. katından atlayarak kaçmaya çalışırken düşüp ayağını kıran M.I. isimli şüpheli de hastanedeki işlemlerinin ardından emniyete götürüldü. Adreslerde ve araçların parçalandığı
depolarda yapılan aramalarda, farklı araçlara ait parçalar, çalıntı kamyonet, 9 adet araç beyni ve sahte plakalar ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler emniyete götürülerek sorguya alındı. Sorguya alınan çete üyelerinin oto hırsızlıktan çok sayıda kayıtlarının olduğu ortaya çıktı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 15 şüpheli adliyeye sevk edildi.