Paşayiğit Mahallesinde halk yaşadığı mağduriyet yüzünden isyan etti. 2 Ocak 2018 Salı günü yolu kapatan mahalle sakinleri,  Polis ve Jandarma ile karşı karşıya geldi. Bir gün sonra yaşadıkları mağduriyet ile ilgili yine muhatap bulamayan mahalle halkı yine yolda eylem yaparken Paşayiğit Muhtarı Ahmet Kaya’nın çağrısı üzerine Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın olay yerine gelmesi üzerine üzücü bir olay çıkmadı.

foto: sozcu foto: sozcu


Erdin Bircan, derhal Keşan’dan sorumlu Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile görüştü. Halkın karşıdan karşıya rahat geçişi için en az 2-3 yere yol geçişleri yapılması gereğinin altını çizen Bircan, konunun Keşan İlçe Trafik Komisyonunda ele alınması için Keşan Kaymakamı Nuri Özder ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’la görüştü. Bircan’ın girişimleri sonucu, konunun ivedilikle ilçe trafik komisyonunda ele alınmasına karar verildi. Trafik komisyonundan 2 yetkili ve emniyet trafik ekipleri Paşayiğit’e gelerek geçişlerin yapılacağı yerler ile ilgili çalışma yaptı. Komisyon yetkilileri güvenli karşıdan karşıya geçiş için bırakılacak yol aralarına sinyalizasyon da yapılacağını kaydederek, güvenli geçişin bir an önce sağlanacağını ifade etti. Komisyonun 4 Ocak 2018’de acilen toplanıp karar alacağı ve kararın anında karayollarına bildirilerek, geçişlerin hızlıca yapılamasının sağlanacağı açıklandı.

foto: sozcu foto: sozcu


Bircan, “Eskiden Belde olan, şimdi Keşan’a bağlı Paşayiğit Mahallemizin ortasından geçen yolda yapılan düzenleme yüzünden yurttaşlarımız karşıdan karşıya geçmek için 1 kilometreye yakın yol yürümek zorunda kalacaklardı. Yaşlısı, hastası, engellisi sürekli bu eziyeti çekecekti. Yaptığımız görüşmeler neticesinde ilçe trafik komisyonu çalışmalarına başladı. En kısa zamanda geçişler bırakılacak ve yurttaşlarımız mağdur olmayacak” dedi.

Paşayiğit Muhtarı Ahmet Kaya da, “Dün bariyerleri koymaya başladıklarında halkımız biz karşıdan karşıya geçemeyeceğiz diye isyan ederek yolu kapattı. Yetkililere derdimizi anlattık ama bugün sabah yine bariyerler konmaya devam edince yine yetkililere ulaşmaya çalıştık, ulaşamadık. Vekilimiz Erdin Bircan’ı arayınca derhal gelip gerekli görüşmeleri yaptı. Hemen trafik komisyonundan ve emniyet trafikten yetkililer gelip yolda tespitler yaptılar. Allah vekilimizden razı olsun” dedi.