"NE DİYORSUN ANLAMIYORUM"


Denizcilik Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'a yavaş konuşması gerektiğini söyleyen Robot Sanbot sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu. Bakanın tepki gösterdiği robota format atıldığı ise en çok dillendirilen konular arasında. Bu durum üzerine bakana "ne diyorsun anlamıyorum" ve "yavaş konuş, ne diyorsun anlamıyorum” diyen robotun sahibi Proıts A.Ş'yi aradık.

[sozcu_dailymotion_video id="x6ebllx"]

 

DİNLEME MODU AÇIK KALMIŞ


Robotun sahibi Oktay Keser, kısa süreli krizin insan hatası nedeniyle kaynaklandığını söyledi. Robotun, bakanın konuşması esnasında kapatılması gereken dinleme modunun açık olması nedeniyle cevap verdiğini, salondaki gürültüden dolayı konuşmaları anlayamadığından dolayı da "Yavaş konuş, ne diyorsun anlamıyorum” dediğini belirtti.

FORMAT ATILMADI


Yaşananları talihsizlik olarak niteleyen Oktay Keser, sosyal medyada iddia edildiği gibi robota format atıldığı iddialarının yalan olduğunu belirtti. Yaşanan talihsiz diyaloğun ardından patavatsız robot İstanbul'a getirildi.

DÜN NE OLMUŞTU?


Ankara’da yapılan Güvenli İnternet Günü programında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fethi Sayan’ın ardından kürsüye Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan çıktı. Arslan'ın konuşma sırasında güvenli internetin önemine değindi. Programın sunucusu olan robot ”Sanbot” araya girerek ”Yavaş konuş, ne diyorsun anlamıyorum” dedi. Robotun bu sözleri Arslan'ı rahatsız etmişti.

“NEDEN BAHSEDİYORSUN”


Sanbot daha sonra da ”Neden bahsediyorsun' deyince Bakan Arslan kızdı ve “Değerli arkadaşlar belli ki birileri robotu kontrol etmek durumunda. Kontrol görevini hangi arkadaşımız yerine getiriyorsa gereğini yapın lütfen” demişti.