Beklenen kış geç kaldı, kar bekleyen vatandaşların gözleri Meteoroloji'den gelecek son dakika haberlerine çevrildi. İstanbul'da bu hafta yoğun bir kar yağışı beklenmiyor olsa da perşembe günü soğuk havanın etkisiyle karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde hafif kar görülebilir. Tüm yurdu etkileyecek kara kış ise pazartesi günü geliyor...

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artması bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

HAFTA SONUNDAN SONRA TÜM YURDA KAR GELİYOR!

Meteoroloji'nin bu hafta Türkiye için verdiği verilerde sadece perşembe günü soğuk ve karlı bir hava göze çarpıyor. Yurdun iç ve yüksek bölgelerinde yerel olarak kuvvetli olacak kar yağışı bu hafta İstanbul'u etkilemeyecek.

hava-durumu-kis-son-dakika-haberleri

KARA KIŞ 22 OCAK'TA GELİYOR!

Küresel tahmin sisteminde yer alan verilere göre Türkiye'yi önümüzdeki pazartesi günü ciddi bir soğuk hava dalgası bekliyor. Gelecek hafta en güncel kar haberleri yine sozcu.com.tr'de olacak. Tahminlere göre yeni haftayla birlikte gelecek soğuk hava dalgası uzun süreli olacak ve yurdun büyük çoğunluğunun kar özlemini giderecek.

kar-yagışı-haberleri

ANADOLU KAR DUASINA ÇIKTI!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, son 40 yılın en kurak kışı yaşanırken, Muş'un merkeze bağlı Çatbaşı köyü sakinleri, cami imamıyla birlikte 'kar duası' yaptı. Köylüler, kuraklık nedeniyle buğday ve arpa ürünlerinin başak verdiğini, kar yağmaması halinde havanın don yapmasıyla ürünlerin çürüme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.Köylüler, kuraklık nedeniyle buğday ve arpa ürünlerinin başak verdiğini, kar yağmaması halinde havanın don yapmasıyla ürünlerin çürüme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Çatbaşı köyü sakinleri, camide, ikindi namazını kıldıktan sonra köy mezarlığına gidip, imam Ayhan Aymelek'in yaptığı 'kar ve yağmur duası'na ellerini açarak, eşlik etti. Köy imamı Aymelek, "Meteoroloji verilerine göre, son 40 yılın en kurak mevsimi yaşanıyor. Geçen yıl, bu zaman Muş'ta, 1,5 metre kar bulunurken, bu yıl kardan eser yok. Havaların sıcak gitmesi, köylüleri endişelendiriyor; çünkü geçim kaynağı olan tarıma bağlı buğday, arpa, şeker pancarı ağırlıklı ürünler yetişmez ve mahvolurlar. Kuraklık yaşanırsa verim olmayacağı endişesi ile köylülerle birlikte mezarlığa gelerek, toprağın istediği kadar yağış vermesi için Allah'a dua ettik" diye konuştu.

kar-haberleri-son-dakika-dua

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Bingöl, Batman, Siirt ile Antalya'nın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimleri ile Manisa, Denizli ve Uşak çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artması bekleniyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı 3
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 13
Adana: Parçalı ve çok bulutlu 16
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde doğu kesimleri sağanak yağışlı 17
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 11
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 9
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -1
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 10

DENİZLERDE HAVA
Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa); Doğu Karadeniz'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA
Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE
Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Güney Ege'nin güneyinde 4 ila 6(30-50km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, güneyinde 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (10-30 km/sa), Batı Akdeniz açıklarında 4 ila 6(30-50km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğu, öğle saatlerinde güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.